Több alapszereplő hagyta ott a Jóban Rosszbant

Jóban Rosszban
Vágólapra másolva!
Nem Kembe Sorel az első, aki önszántából otthagyta a TV2 sorozatát, az elmúlt hónapokban több alapszereplő is úgy döntött, hogy nem dolgozik tovább a Jóban Rosszban stábjával. Szabó Zsófi, Benkő Géza és Ripka Kálmán is önszántából szállt ki, három másik színészt pedig kiírtak a történetből.
Vágólapra másolva!

Kembe Sorel a családja miatt szállt ki

Kembe Sorel öt év után váratlanul mondott fel 2014 októberében, az okokról az Origónak mesélt először. A Kálem Józsefet alakító színész családja miatt hagyta ott a sorozatot, a napidíjas rendszer komoly bevételkiesést jelentett számukra, hiszen párja, Kondákor Zsófia is a szériánál dolgozik. Ezért döntött úgy, hogy inkább más munka után néz.

Nem kizárt, hogy a képernyőn műsorvezetőként térjen vissza, elmondása szerint a sorozattól baráti hangulatban vált el. Emellett a jövőben intenzívebben vesz részt az Afrikai-Magyar Egyesület munkájában, melynek jótékony céljait eddig is támogatta, és több ideje jut másfél éves kislányára, Katjára is.

Azóta decemberben beadta pályázatát a Kolibri Gyermek és ifjúsági Színház ügyvezető igazgatói pozíciójára, amit mostanában bírálnak majd el. "Vannak meglátásaim, amiket vagy jól látok, vagy nem, de egy teljesen szabályos pályázatot sikerült beadnom. Ez egy öt éves megbízatás, és nagyon szívesen csinálnám" - mondta.

Az anyagi biztonság fontosabb számára Fotó: Bielik István - Origo

Szabó Zsófi a konkurenciához igazolt

Betty Tanakis megformálója, Szabó Zsófi öt év után szeptemberben mondott fel a TV2-nél és az RTL Klubhoz igazolt. Az X-Faktor háttérműsorában próbálta ki magát műsorvezetőként, szombat esténként volt képernyőn, előtte Dél-Afrikában táborozott a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben. Az Origónak adott interjújában elmondta, hogy hiányzik neki a Jóban Rosszban csapata, a második élete volt a sorozat. "Imádtam a karakterem bőrébe bújni, megvolt az összhang a munkatársakkal, élveztem a forgatásokat, de ez a korszak lezárult."

A második élete volt a sorozat Forrás: Leskó Tamás

Karaktere ezzel mégsem tűnt el a sorozatból, Szabó Zsófi után Nagy Adri, a Megasztár 6 énekesnője játssza tovább helyette.

Benkő Géza is önszántából távozott

A Száraz Emilt alakító Benkő Géza négy és fél év hagyta ott a stábot, szeptemberben szerepelt utoljára a képernyőn. Akkor úgy fogalmazott, hogy beleunt karakterébe, a Madár Vera által alakított recepciós férjének megformálásába.

Négy és fél éven át játszott a sorozatban Forrás: TV2 Sajtószoba

Ripka Kálmán öt évig volt képernyőn

Ripka Kálmán öt év után szállt ki, a sztori szerint Halász Gergő Skóciába utazott, hogy kicsit összeszedje magát, egyelőre nem tudni, mennyi időre. A színész 16 évesen került a TV2 képernyőjére, az elmúlt években többet volt a sorozatbeli családjával, mint az igazival. A távozásról színész döntött, internetes vállalkozást indított, jelenleg Facebook marketinggel foglalkozik, mellette Kecskeméten a város legnagyobb ingatlanirodájában értékesítő.

"Nem a saját döntésem volt, hogy eljövök a sorozatból, dramaturgiai okokból kiírták a karakteremet. Volt egy kis mélypont az életemben, de hazaköltöztem Budapestről és új területeken találtam vigaszt. Nem volt bennem csalódottság, mert öt évet terveztem, és pont évet szerepeltem a TV2 képernyőjén. A napi sorozat eléggé beskatulyázza az embert, én lettem az ország Halász Gergője, és nem Ripka Kálmánként ismertek az emberek. Most azt szeretném elérni, hogy ez változzon, és ne a játszott karakterrel azonosítsanak" - mesélte az Origónak.

Szeretné, ha nem a karakterrel azonosítanák Forrás: Facebook/Jóban Rosszban

"Ezért járom az országot, és diákoknak tartok előadást a médiáról, a televíziózás hátteréről. Ezt teljesen ingyen teszem, még útiköltséget sem kell fizetni az intézményeknek, és 45 percben mesélek a gyerekeknek erről a világról, a saját tapasztalataimról. Nem vagyok kitiltva a Jóban Rosszban stúdiójából, bármikor szívesen fogadnak, már voltam is bent a távozásom óta. Mivel vidéken vagyok, elsősorban telefonon tartjuk a kapcsolatot, és nagy vonalakban a történetet is követem, bár nincs minden este időm leülni a tévé elé" - részletezte.

Száraz Dénes egyszer visszatért

Száraz Dénest 2012 májusában már kiírták a sorozatból, akkor Tamás atyát alakította, majd a rajongók kérésére visszatért a bűnöző Varga Balázs szerepében. 2014 júliusában láthatták utoljára a nézők, egy lövöldözésben életét vesztette. Először ő maga kérte a karakter kiírását, másodszorra meglepetést érte, hogy nem számolnak vele a továbbiakban.Az első távozásnál hosszabban mesélt az Origónak, reagált a karakter visszahozását szorgalmazó petícióra is.

Jelenleg Bánfalvy Ági színházának tagja, játszik az Abigél-ben, és a Pinceszínház Guppi című darabjában, valamint Gesztesi Károllyal közösen tűnik fel egy vígjátékban. "Végre valóra vált az álmom és főszerepet kaptam egy mozifilmben, a Hurok című akció thrillerben, amit Madarász Isti rendezett. Október környékén került majd a mozikba, sokat forgattunk az elmúlt időszakban, mellette a színházi szerepeket sem hanyagoltam" - mesélte.

Kétszer írták ki a sorozatból Forrás: TV2 Sajtószoba

Ullmann Mónika két év után szállt ki

Két évig alakította a halálos beteg Balatoni Andreát, 2014 februárjában kellett búcsút venniük a rajongóknak a színésznőtől. Ullmann Mónika jelenleg a Miskolci Színházban dolgozik, és nem kívánt nyilatkozni. "Ez életemnek ezt a szakaszát lezártnak tekintem, és nem szeretnék róla beszélni" - mondta megkeresésünkre.

Ullmann Mónika két évig alakította a nagybeteg Andreát Forrás: TV2 Sajtószoba

Gesztesi Máté karakterét kiírták

Gesztesi Máté 2014 októberében forgatta le az utolsó jelenetét, 2012 tavasza óta szerepelt a Jóban Rosszban sorozatban. "Jelenleg filmrendezőnek tanulok és remekül érzem magam, két olyan projekten is dolgozom, melyekről egyelőre nem beszélhetek. Mindig arra vágytam, hogy ez legyen a szakmám, és bár nagyon szerettem a TV2-nél lenni, most is jól érzem magam. A karakterem szereplését elvileg fél évig szüneteltetik, szóval nem kizárt, hogy Szentesi Gábor visszatér a sorozatba."

Filmrendezőnek tanul, több projekten is dolgozik Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu