Hány könyvet tervez még a Trónok harca írója?

George R. R. Martin
Vágólapra másolva!
Egy pletyka szerint nyolc részes lesz a regényfolyam. De mit mond R. R. Martin?
Vágólapra másolva!

Öt kötet jelent meg a Tűz és jég dala regénysorozatból, a napokban pedig felröppent a pletyka, miszerint nyolc lesz a vége, amiből ennél több évadnyi tévésorozat készülhet. Ez ew.com arról ír, hogy nem tervezi olyan hosszúra nyújtani a szerző az amúgy is igen összetett, komplex sztorit.

„Az a tervem, hogy megállok hétnél. Eredetileg viszont úgy volt, hogy három után befejezem. Én írtam a történeteket, ezek pedig nőni kezdtek. Jelenleg tehát az a tervem, hogy hétnél vége, de előtte be kell fejeznem a hatodikat. Jöjjenek vissza hozzám akkor, amikor a hetedik kötet felénél járok, akkor talán majd valami hasznosabbat fogok tudni mondani" – nyilatkozta.

George R. R. Martin Forrás: AFP/Kevin Winter

Bár nem olyan öreg, csak 65 éves, sok olvasó attól tart, hogy a regények mérete (ezer oldalas kötetek, apró betűkkel) és a viszonylag lassú írási tempó miatt esetleg meghal a szerző, mielőtt befejezhetné a komplett történetet. Az HBO sorozatának kreátorait már tájékoztatta a várható, főbb cselekményszálakról, azaz tévés lezárás akkor is lesz, ha valamilyen okból Martin nem tudja befejezni a regényciklust.

A most futó szezont „nagyszerű évadként" aposztrofálta, nagyon tetszett neki Pedro Pascal, mint Oberyn Martell. Azt előre látta, hogy egyre több különbség lesz a könyvek és a sorozat között, ezt úgy látja, mint egy hólabda-effektust, amely továbbra is jellemző lesz.