Óriási fordulat: Ukrajna elveszítheti legfontosabb szövetségesét

Vágólapra másolva!
Lengyelországban a tüntetők békemenetet tartottak, azért, hogy az ország beszüntesse az Ukrajnába történő fegyverszállításokat. A tüntetők azt skandálták, hogy "Ez nem a mi háborúnk".
Vágólapra másolva!

Lengyelországban háborúellenes felvonulás-sorozat kezdődött, Varsóban az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások ellen tüntettek az emberek. A békemenetet Lengyelország ukrajnai harcokban való részvétele ellen szervezték - írja a lenta.ru.

Az akciót a Biztonságos Lengyelország párt és a lengyel háborúellenes mozgalom szervezte. Az ügynökség tudósítója szerint 

több száz tüntető gyűlt össze a Traugutta-keresztnél, majd az Óvárosban az Ifjú Lázadó emlékműve felé vonultak.

A tüntetők azt skandálták, hogy 

Ez nem a mi háborúnk,

és a "Ma a mi tankjaink - holnap a mi gyerekeink" feliratú transzparenseket vittek magukkal a felvonulók, követelve az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások beszüntetését. Ahogy korábban megírtuk, szintén szerdán Molotov-koktélt dobtak egy zsinagógára Varsóban.

Korábban pedig Lengyelország kérte részvételét a NATO nukleáris programjában, a nukleáris megosztásban. Ahogy az Origo is beszámolt róla Lengyelország atomfegyvereket akar telepíteni saját országába. Oroszország óva inti az Egyesült Államokat és a NATO-t attól, hogy olyan lépéseket tegyen, amelyek aláássák Oroszország biztonságát.