A legszexisebb bűnöző csajok

szexi bűnözők a tévéből című összeállításhoz, A fotón Maggie Q a Nikita c. sorozatból
Vágólapra másolva!
Számos krimisorozatban találkozhatunk csinos rendőrnőkkel, de a másik oldalon, a bűnözők közt is sok a vonzó nő. Van, aki csak a férjének segít be a drogüzletben, más egy mestert követve gyilkol, és olyan is akad, akinek tetteit erkölcsileg nem feltétlenül ítéljük el, csupán technikai értelemben számít bűnözőnek.
Vágólapra másolva!

Kate Austen (Evangeline Lilly) - Lost

A történet elején lezuhanó repülőgépen egy békebíró szállítja, hogy az Egyesült Államokban bíróság elé állítsa. Mint később kiderül, Kate az édesanyja házát robbantotta fel, amelyben apja, a részeges és erőszakos Wayne is éppen bent tartózkodott. Kate tettével csak az anyját akarta védeni, az azonban feladta a rendőrségen, és később sem bocsátott meg neki - a lánynak így folyamatosan bujkálnia kell.

ABC

---------------------------

Nikita (Maggie Q) - Nikita

Nikita kényszerből lesz bérgyilkos, miután egy kormányszervezet megmenti a halálbüntetéstől - amelyet az eredeti történet szerint egy rendőr megöléséért róttak ki rá, korábban sem volt tehát az a törvénytisztelő polgár. Először Luc Besson 1990-es filmjében jelent meg, majd egy amerikai változat és két sorozat is született a sztoriból - a legújabb feldolgozás jövőre már a negyedik évadját kezdi.

CW

---------------------------

Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) - Nancy ül a fűben / Spangli

Az itthon két címen is futott sorozat főhőse a negyven fölött is igen szexi Nancy, aki kertvárosi anyukaként meglepő foglalkozást választ magának: drogdíler lesz. Férje halála és az azzal összefüggő anyagi gondok miatt szánja el magát erre a lépésre, de hamar a környék kedvenc árusa lesz - miközben őrzi a polgári lét látszatát is, még legjobb barátnőjének sem árulja el, hogy mivel keresi a kenyerét.

Showtime

---------------------------

Faith (Eliza Dushku) - Buffy, a vámpírok réme

Ugyanúgy vadász, mint Buffy, de a címszereplő mellett mellőzve érzi magát, így egy idő után átáll a sötét oldalra, több gyilkosságot elkövet. Később aztán jó útra tér, a Buffy spin-offjában, az Angel-ben önként börtönbe vonul, majd Buffynak is segít a gonosz legyőzésében. Karaktere köré önálló sorozatot is akartak építeni, de az őt játszó Eliza Dushku visszamondta azt, mert időközben megkapta a Tru Calling - Az őrangyal főszerepét.

---------------------------

June Stahl (Ally Walker) - Kemény motorosok

Foglalkozása szerint szövetségi ügynök, de simán elférne a legkeményebb bűnözők listáján is. Igazi szociopata, aki a barátai lelövésétől sem riad vissza, ha ez kell ahhoz, hogy megkapja, amit akar. A sorozat készítője, Kurt Sutter eredetileg csak pár rész erejéig tervezett a karakterrel, de Ally Walker megformálásában olyan jól sikerült, hogy végül három évadig jelen volt a történetben.

FX

---------------------------

Skyler White (Anna Gunn) - Totál szívás

A metamfetamin-gyártó kémiatanár felesége, aki eleinte nem is sejti, hogy férje mivel foglalkozik - később, ahogy a történet halad előre, egyre jobban gyanakszik, végül kénytelen szembesülni a ténnyel: egy drogdílerrel él. Házasságuk megromlik, papíron el is válnak, de aztán a nő megérti férje motivációit, és betársul az üzletbe: ő találja ki például azt is, hogy miként mossák tisztára a droggal keresett temérdek pénzt.

AMC

---------------------------

A Született feleségek asszonyai

A Lila akác köz lakóinak sem kell a szomszédba menniük egy kis törvényszegésért, sokan követnek el közülük kisebb-nagyobb stikliket. Katherine Mayfair (Dana Delany) például elássa balesetben elhunyt gyermekét, majd egy romániai árvaházból hozat egy olyan csecsemőt, aki hasonlít rá; Angie Bolen (Drea de Matteo) környezetvédő aktivistaként felrobbant egy házat, amelyben véletlenül van is valaki; Maria Scott (Ion Overman) pedig megöli a férjét, mikor megtudja, hogy az megcsalta őt.

ABC

---------------------------

Ava Crowder (Joelle Carter) - A törvény embere

Férje gyakran részeg, és meg is veri őt, így aztán Ava egy nap lelövi. Később összeszűri a levet a meggyilkolt férfi testvérével, akit kezdetben megpróbál jó útra téríteni, de aztán inkább ő száll be a férfi piszkos üzelmeibe: először csak azt engedi meg, hogy a terítésre szánt füvet a házában tartsa, később átveszi az Audrey's nevű kuplerájt is, ahol a prostituáltakat felügyeli. Ráadásul aki beszól neki, azt simán lecsapja egy serpenyővel.

FX

---------------------------

13-as (Olivia Wilde) - Doktor House

Technikai értelemben bűnöző, de egyet lehet érteni tettével, hisz - bár drogbalhéi is voltak - azért ült börtönben, mert eutanáziát hajtott végre halásos beteg testvérén - aki egyébként ugyanolyan kórban szenvedett, mint ő maga, így House fel is ajánlja neki, hogy bármikor véget vet az életének. A lányt Olivia Wilde alakítja, aki 2009-ben első helyen végzett a Maxim legszexisebb nőket tömörítő listáján.

FOX

---------------------------

Emma Hill (Valorie Curry) - Gyilkos hajsza

Az RTL Klub friss sorozatának, a Kevin Bacon és James Purefoy főszereplésével készült Gyilkos hajszá-nak egyik markáns női karaktere a Denise Harris néven is ismert Emma Hill. A fiatal lány teljesen a kegyetlen sorozatgyilkos, Joe Carroll (Purefoy) hatása alá kerül, az ő tanácsára vágatja le a haját, és későbbi párjára is az ő segítségével lel. Végül maga is több embert megöl, köztük a saját anyját és két rendőrt.

FOX