Top 10: az év legjobb férfi sorozatkarakterei

Vágólapra másolva!
10 292 olvasói voks után lezártuk a 2011 kedvenc férfi sorozatkarakterét kereső szavazásunkat. Az [origo] tévérovata olvasóinak favoritja még mindig House, második lett Patrick Jane, A mentalista főszereplője, harmadiknak pedig a Dr. Csont Seeley Boothja futott be.
Vágólapra másolva!

Bő tízezer szavazat után lezártuk az év kedvenc férfi sorozatszereplőjét kutató szavazásunkat. Természetesen kimaradtak vagy igen kevés voksot kaptak olyanok, akik itthon még nem bemutatott, de az USA-ban már futó, ott sikeres sorozatokban szerepelnek, és tudjuk, a figurák helyezése nem feltétlenül csak a jó szöveg- vagy dialógusírót, a színészt dicséri, hanem nagyban függ a karakter szereplése attól, hogy mely hazai csatornán fut a sorozata (logikusan az RTL és a Tv2 szériái előnyben voltak egy kisebb lefedettségű kábeltévé szériájához képest a nagyobb nézettség okán). Napi telenovellák és szappanoperák szereplőire nem lehetett szavazni.

--------------------------

1. Dr. Gregory House (13,6%)

tv2

Ha nem is hatalmas fölénnyel, de magabiztosan nyert a cinikus doki, akinek stílusától ugyan nem boldog a beteg - de fő a szakértelem. Hugh Laurie amúgy már nem sokáig látható a szerepben, sőt tévésorozatban sem nagyon akar szerepelni jó néhány évig a Tv2 bánatára.

--------------------------

2. Patrick Jane (10,5%)

rtl

A mentalista főszereplője, azé a sorozaté, amely itthon majdnem más címet kapott, mert az RTL attól félt, hogy a tévézők majd a Tv2-n futó Uri Geller-fél show-ban látott hókuszpókuszokkal azonosítják majd a szériát. Trükkök, csapdák, szellemes átverések végül is vannak a sorozatban, ez második helyre volt elég Simon Bakernek.

--------------------------

3. Seeley Booth (10,4%)

rtl

Mivel a Dr. Csont az egyik legnépszerűbb tévésorozat itthon, jó nézettséggel futott idén az RTL-en, várható volt, hogy a férfi főszereplő nem sokkal marad le. David Boreanaz hozza karaktert, korábban az Angel és a Buffy nézői láthatták sokat.

--------------------------

4. Barney Stinson (6,6%)

comedy

Negyedik helye gyakorlatilag arannyal is felér, mert az Így jártam anyátokkal című komédiában szerepel, amely itthon nem milliós nézettségű nagy csatornán, hanem csak az egy-két százalékos Comedy Centralon megy. Neil Patrick Harris remekel, de a kitalált figurája és a szövegei is jók.

--------------------------

5. Charlie Harper (6,6%)

viasat3

Csak négy szavazattal kapott kevesebbet, mint a szintén szitkomban szereplő gátlástalan csajozó Barney: és milyen különös, hogy a Charlie Sheen megformálta karakter is nőcsábász fazon volt. Karaktert emlegettünk, holott a figurát eleve Sheenre írták, nem nagyon kellett színészkednie. Ki is rúgták a Két pasi - meg egy kicsi-ből, de nem ezért.

--------------------------

6. Jethro Gibbs (5,1%)

tv2

Mark Harmon alakítja nyolc éve a figurát, és csoda lett volna, ha nem fér be a tízbe, az NCIS hazai nézettségét tekintve. Érdekesség, hogy egykoron a Tv2 "Tengerészeti helyszínelők" alcímmel próbálta ellőni a krimit, de a Viasat3 perelt, mondván, az általa vetített CSI-sorozatok sikerét próbálják így lenyúlni.

--------------------------

7. Horatio Caine (5,1%)

rtl

Ha már említettük a CSI-t, a Helyszínelők-féle franchise-t, már itt is Horatio, a miami kiadás napszemüveges figurája. A David Caruso megformálta karakter igencsak el van találva, a sorozat pedig igen sikeres spinoff, hiszen 2002 óta képernyőn van.

--------------------------

8. Damon Salvatore (5%)

rtl

Láthatóan a tinilányok, középiskolás fruskák is szavaztak, így felkerült a tízes listára a Vámpírnaplók csibészes mosolyú szereplője (Ian Somerhalder), maga mögé utasítva sorozatbéli testvérét, sőt a témájában részben hasonló Odaát két fivérét is, pedig őket is jóképűnek mondják a női sorozatfüggők.

--------------------------

9. Dexter (4,8%)

viasat

Michael C. Hall a Sírhant művek-ben öt éven át egy fekete rendőrrel kokettáló, homoszexuális temetkezési vállalkozót alakított, a Dexter-ben viszont egy szociopata sorozatgyilkos karakterébe kellett bújnia. Érzelem nélküli férfit alakítani nem lehet nagy kunszt, gondolhatnánk, de valamiért mégis csak járt a kilencedik hely - ráadásul ez a krimi sem nagy tévén fut.

--------------------------

10. Jack Bauer (3,8%)

rtl

Bár Kiefer Sutherland sorozata 2010-ben véget ért, itthon még csak mostanában láthatják a tévézők a 24 utolsó részeit. Jack Bauer először 2001-ben mentette meg Amerikát (jókor, novemberben kezdődött, nem sokkal a szeptember 11-i terrortámadások után), nyolc évadon keresztül keménykedett, mindent alárendelve nemzete érdekeinek.

--------------------------

Hétfőn a tévérovatban megtudhatja, 11 ezer voks után kik lettek a magyar tévézők kedvenc női sorozatkarakterei.