Sorozat készül Diana hercegnőről

Vágólapra másolva!
A brit tévétársaságok nagyban készülnek Lady Di halálának tizedik évfordulójára: a Sky One például dokumentumfilm-sorozatot készít a hercegnő életéről.
Vágólapra másolva!

A The Diana Years címet kapott, háromrészes dokumentumfilm-sorozat várhatóan augusztusban kerül a képernyőre: a széria a hercegnő 1980 és 1997 közötti, vagyis a nyilvánosság előtt élt életét mutatja be, archív felvételek és interjúk segítségével. A filmben helyet kapott beszélgetések olyanokkal készültek, akik mind jól ismerték Dianát, az archív anyagokat pedig különleges módon teszik még személyesebbé: ezek alatt ugyanis végig olyan zenék szólnak, melyek a hercegnő saját gyűjteményéből valók.

Nem ez lesz azonban az egyetlen megemlékezés, amellyel Diana halálának tizedik évfordulójára készül valamely brit tévétársaság: a BBC természetesen élőben adja le azt a július 1-jei emlékkoncertet, melyet a hercegnő fiai, William és Harry szerveztek édesanyjuk tiszteletére. A koncerten Elton John is előadja Diana halálára írt, Candle In The Wind című számát, és más brit nagyságok, többek között Andrew Lloyd Webber vagy a Duran Duran is tiszteletüket teszik.

Az ITV a hercegnő utolsó napját rekonstruálja, Diana's Last Day címmel. A produkció azokat a felvételeket is felhasználja, amelyeket a hercegnőt gyakorlatilag a halálba kergető paparazzi készített, sőt a műsorban helyet kap egy, a fotóssal készített interjú is - így számíthatunk rá, hogy az emlékműsor felborzolja majd a kedélyeket. A csatorna egyik vezető embere, Simon Shaps szerint nincs ok az aggodalomra: "Nem gondoljuk, hogy ezeknek a képeknek bármelyike is kegyeletsértő lehet. Nagyon oda fogunk figyelni, hogy mit mutatunk meg a show-ban" - nyilatkozta.

Az ITV egy, a Sky One-éhoz hasonló dokumentumfilmmel is készül a szomorú évfordulóra: a Diana Unseen ugyanis amatőrök által készített, eddig még nem látott felvételeket gyűjtött össze a néhai hercegnőről.