A Lost Boone-ja játssza Marco Polót

Vágólapra másolva!
A legendás utazóról szóló legújabb tévés feldolgozásban az a Ian Somerhalder játssza el Marco Polo szerepét, aki a Lost - Eltűntek című sikersorozatban Boone megszemélyesítője volt. 
Vágólapra másolva!

A korábban modellként is dolgozó Somerhalder, még a Young Americans című sorozatban tűnt fel annak idején, de aztán olyan népszerű tévéműsorokban is szerepelt, mint a Smallville, a Helyszínelők vagy a Law & Order. Az igazi kiugrást azonban a Lost jelentette neki, ahol Shannon testvérét, az életmentőként dolgozó Boone-t alakította.

Legújabb szerepe szerint Marco Polót kell eljátszania az RHI Entertainment által megrendelt minisorozatban. A történet a szokásos: Marco Polo a tizenharmadik századi Mongóliába utazik, ahol Kubla kán udvarában ragad.

Mindenesetre a hitelességgel máris akadtak gondok: a forgatást Kínában kezdték meg, és Kubla kánt sem egy tipikus ázsiai alakítja - a készítők ugyanis Brian Dennehy-t kérték fel a szerepre (ő volt például a gonosz seriff a Rambo-ban).

A Marco Polo történetét feldolgozó sorozatban játszik B. D. Wong is, aki a Jurassic Park vezető tudósa után, most kevésbé befolyásos szerepben tűnik fel: a főhős szolgáját alakítja. Mellette láthatjuk még a forgatókönyvíróként is ismert Alan Shearmant - ő írta például a Csupasz pisztoly a (z)űrben című vígjátékot.

A filmet rendezőként a nagymúltú tévés, Kevin Connor jegyzi, aki az 1970-es években még a legendás Alfa holdbázis-hoz is készített epizódokat, de később is zsákszámra gyártotta a különféle tévés produkciókat, többek között egy pár McBride-filmet is.