Képes rálőni a behatolókra ez az otthoni biztonsági kamera

paintcam eve otthoni biztonsági kamera
Otthoni biztonsági kamerához képest óriási a PaintCam Eve, de nem véletlenül, sok hely kell a muníciónak
Fotó: PaintCam
Vágólapra másolva!
Akár könnygázzal is elveheti a besurranó tolvajok kedvét a lopástól.
Vágólapra másolva!

Elsőre megkésett április elsejei tréfának tűnő, de a jelek teljesen komolyan gondolt otthoni biztonsági kamerákat mutatott be szlovén OZ-IT startup. A PaintCam Eve termékcsalád alapvetően a kültéri biztonsági kameráktól megszokott funkciókkal rendelkezik: mozgásérzékelő aktiválja, értesítéseket küldhet a mobilokra a felébredésekor, élőben nézhető a mobilappból a képe, kétirányú hangkommunikációt tesz lehetővé, rendelkezik éjjellátó funkcióval.

A nagy innovációt a kameracsalád defenzív funkciói jelentik, a termékek képesek a távozásra való hangos felszólítást követően öt másodperccel paintball golyót lőni a behatolókra. Ha ez sem veszi el a tolvajok kedvét, akkor akár könnygáz kiengedésére is képesek a kamerák, ezt egy szódáspatronra kísértetiesen hasonlító tartályban lehet betenni a belsejükbe

paintcam eve otthoni biztonsági kamera
A PaintCam Eve a kiegészítőinek társaságában
Fotó: PaintCam

A termékcsalád három tagja között a programozásban van a különbség, a legolcsóbb Eve modellnél egyel drágább Eve+ már állatok felismerésére is képes, míg az Eve Pro arcfelismerést kínál, így hacsak nem jönnek látogatók, akkor folyamatosan aktívan lehet hagyni a defenzív funkcióit. Egyelőre nem tudni, hogy a kamerák mennyibe kerülnek és mikortól lesznek kaphatóak, a szlovén startup április 28-án kívánja elindítani a kicktarteres kampányukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!