Fülesen át lehet majd beszélni a mesterséges intelligenciával

Vágólapra másolva!
Egy mozdulattal elérhető a Nothing új fülhallgatóiról a ChatGPT.
Vágólapra másolva!

Szinte záporoznak a generatív mesterséges intelligencia gyors elérését lehetővé tevő hardverek a héten. A Logitech dedikált MI-gombbal ellátott egerét követően a Nothing leleplezte a drágább Ear és az olcsóbb Ear (a) vezeték nélküli fülhallgatóit, a használatuk során egyetlen összecsípő ujjmozdulattal elérhető lesz a ChatGPT, szóban lehet majd beszélgetni azzal, akár egy klasszikus hangasszisztenssel.

nothin ear a vezeték nélküli fülhallgató chatgpt
Csak az olcsóbbik Nothing Ear (a) lesz elérhető sárga színben
Fotó: Nothing

Sajnos akad egy komoly limitáció, a ChatGPT eléréséhez Nothing márkájú okostelefonhoz kell párosítani a füleseket, plusz először telepíteni kell azokra egy rendszerfrissítést. Ez a Phone 2 modellre mától, míg a Phone 1 és a Phone 2A típusokra a következő hetektől lesz elérhető.

A vezeték nélküli fülhallgatót vásárolni kívánóknak Nothing telefon nélkül sem érdemes legyinteniük az újdonságokra, a 62 ezer forintos Ear az ugyanennyibe kerülő Ear (2)-t váltja, míg a 43 ezer forintos Ear (a) az Ear Stick szellemi utódja.

Mindkettő 45 decibelig képes aktív zajszűrésre, az elődeikhez képest körülbelül egy órával nőtt az akkus üzemidejük, bekapcsolt zajszűrés mellett a drágábbik 5,2 óra, míg az olcsóbbik 5,5 óra üzemidőre képes. Mindkét termék támogatja a Bluetooth 5.3 LE szabványt, továbbá az AAC, az SBC, és az LDAC hangkodeket, de az LHDC 5.0 csak a drágábbikon érhető el. Az utóbbin túlmenően a fülesek közti főbb különbségek, hogy az olcsóbbik kevésbé vízálló, kisebb a tokja, nem tölthető vezeték nélkül a tokja, továbbá nem támogatja a teljesen egyedi hangszínbeállítást sem.

Az új fülhallgatók már előrendelhetőek, a kiszállításuk 2024. április 22-én kezdődik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!