Balesetet okozott és elmenekült a helyszínről az ételszállító robot

starship technologies robot futár
A Starship Technologies robotfutárát is használhatják majd az észt üzletek. A cég társalapítója is észt.
Vágólapra másolva!
Ilyen eset még nem nagyon történt, így nem tudni, ilyenkor kitől kap kártérítést a sérült autó tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Látszólag sosem tudnak mindenre gondolni a lassan világszerte feltűnő ételszállító robotok tervezői, tapasztalati úton derülnek ki a termékek legfurább hibái és hiányosságai. A legújabb érdekes incidenst Finnországból jelentette az YLE, január végén megrongált egy kocsit az S Group robotja Helsinkiben.

A Starship Technologies robotját használja az S Group kiskereskedelmi szövetkezet Forrás: Starship Technologies

A kiadvány által meginterjúvolt gyalogos arra lett figyelmes, hogy a havas és jeges járdán közlekedni próbált ételszállító robot elveszítette a tapadását és belecsúszott egy parkoló autóba. A robot megakadt, mire előre-hátra történő hintázással próbált újból elindulni, eközben összekarcolva és behorpasztva az autó mindkét ajtaját.

A járókelő visszahúzta a járdára a robotot, mire az folytatta az útját. Viszont az autóban kár keletkezett, így jobb ötlet híján felhívta a segélyhívót, hogy jelentse a „közúti balesetet", a meglepett operátor továbbította az ügyét a rendőrségnek. Röviddel később visszahívták a részletek miatt, a rendőrségi segélyhívó munkatársa azt állította, hogy ilyen bejelentéssel még nem volt dolga a karrierje során.

A robotot birtokló S Group vizsgálja a bejelentést, arra nem derült fény, hogy az autó tulajdonosa kitől és milyen módon számíthat kártérítésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!