Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Noel Gallagher, a világhírű egykori Oasis zenekar alapítója legendásan nagy szurkolója a Manchester City futballcsapatának. Bizonyos dolgokat azonban egyszerűen nem hajlandó megcsinálni.

Manchester leghíresebb exportcikke nem futball, hiába van ott most már két világhírű klub, a United és a City is, hanem a könnyűzene. Megszámlálhatatlanul sok, az angol iparvároson, sőt magán Anglián és Nagy-Britannián kívül is valóban világhírű zenész és zenekar indult Manchesterből. Mind közül a legsikeresebb pedig az Oasis volt, amely az 1994 augusztusában megjelent első albumával valósággal felrobbantotta a brit könnyűzenét, berúgta a britpop forradalom és a Cool Britannia mozgalom motorját. Az alapító testvérpár Noel és Liam Gallagher az egymás iránti olthatatlan gyűlöletük mellett a Manchester City iránti őszinte rajongásáról is híres. Utóbbinak vagy lábdobon vagy a hangládákon, de mindig feszül egy City-címer vagy zászló, előbbinek pedig minden koncertjén ott áll egy Pep Guardiola kartonfigura, nyakában a kék-fehér City-sállal.

Noel rendszeresen kint van a csapat meccsein is, legyen szó BL-döntőről, vagy éppen egy szimpla bajnokiról. Amilyen volt a Fulham elleni szombati idegenbeli meccs is. A Craven Cottage-re több ezer drukker kísérte el a bajnoki címe megvédéséért hajtó csapatot, akik a vendégszektorban előadták szokásos mutatványukat, a Poznant: azaz a pályának háttal állva összekapaszkodva ugrálást, amit a lengyel Lech Poznan ultráitól tanultak el még a 2010-11-es Európa-liga kiírásban. Csak egy valaki nem csinálta a Poznant természetesen: a Chief (főnök) becenévre hallgató Noel Gallagher.

Nagyon menő viselkedés, de azért ne felejtsük el, hogy Noel is tudja, előbb-utóbb megtalálja a kamera, és mi lehetne annál jobb önreklám, hogy a betörhetetlen rocksztár szembe úszik ezrek árjával?

Kapcsolódó cikkeink:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről