A legfelsőbb bíróságtól lopták az áramot

Bitcoin illusztráció
Vágólapra másolva!
Ipari mennyiségben, kriptovalutát bányásztak a lengyel elkövetők.
Vágólapra másolva!

A varsói rendőr-főkapitányság épülete után újabb zseniális helyet találtak maguknak az áramszámlájukat sokalló lengyel kriptobányászok, ezúttal a szintén a fővárosban lévő Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság épületében derült fény ipari méretű áramlopásra.

Október végén újból emelkedni kezdett a BitCoin árfolyama, hírünk írásakor 36 ezer dollár felett volt az értéke Fotó: Csudai Sándor - Origo

A tvn24 beszámolója szerint a kriptobányász eszközökre egy műszaki dolgozó lett figyelmes idén augusztusban a bíróság épületének alagsorában, a legértékesebb gépeket a szellőzőrendszerben rejtették el az elkövetők. Az információk szerint a hardvereket egy korábbi kivitelező két munkatársa helyezhette el, azonban még folyik a nyomozás, csak a lezárását követően történhet vádemelés. Az eszközök csatlakoztak az internethez, de a bíróság kiberbiztonságára nem voltak hatással.

Egyelőre nem világos, hogy mióta működtek a kriptobányász gépek az épületben, továbbá pontosan mennyi áramot loptak velük az elkövetők, de az előzetes becslések szerint havonta akár több ezer złotyira, azaz több százezer forintra rúghatott az áramfogyasztásuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!