Rögtön bajt okoztak Houstonban a robottaxik

cruise robottaxi önvezető autó
Nem tudták mire vélni a folyamatos vörös lámpajelzést a Cruise önvezető taxijai a houstoni kereszteződésben
Vágólapra másolva!
Már az első nap megzavarodtak és lecövekeltek egy kereszteződésben.
Vágólapra másolva!

Folytatja az egyesült államokbeli terjeszkedését a Cruise robottaxis vállalat, San Francisco, Austin, továbbá Phoenix egyes kerületei után múlt hét hétfőn Houstonban is megkezdte a járműveinek tesztelését. Egyelőre általános navigációs szárnypróbálgatásokról van szó, a publikum csak valamikor a későbbiekben tud majd robottaxis fuvart kérni a Johnson Űrközpontról világhírű városban.

Nem véletlenül, a Cruise robottaxik tesztelése során azonnal kilógott a lóláb, egy négysávos út kereszteződésében megállt a vezérlőszoftverük tudománya, mivel folyamatosan vörösen világítottak a közlekedési lámpák, nem váltogattak a színek között. Emiatt biztonsági okból inkább lecövekeltek a kocsik, bár a Cruise szerint idővel mindegyik jármű képes volt autonóm módon folytatni az útját, így nem jelentettek veszélyt, pusztán a forgalom akadályozásában voltak bűnösek.

Az esetről természetesen képek és videók is felkerültek az internetre, az egyiken az látható, hogy a sávjában álló Cruise miatt két autóval négy járőr is kivonult a helyszínre, manuálisan irányították a forgalmat, amíg a robottaxi be nem fejezte a gondolkodást.

A publikum az elvárható módon nem volt elragadtatva a helyzettől, a közösségi médiában olyan nyitott végű és jellemzően amerikai kérdésekkel kommentálták az ügyet, mint például „Ez lenne Amerika közúti közlekedésének a jövője?", vagy a rendőri intézkedésre célozva „Ki fogja kifizetni ennek az árát?".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!