Elkészült az Android 14 szobra

android 14 szobor
Elkészült az Android 14 a fordított sütis szobra
Vágólapra másolva!
Nem maradt édességes kódnév nélkül, kreatívan oldották meg a fordított tortás figurát.
Vágólapra másolva!

A Google már az 1.1-es kiadás óta édességes kódneveken hivatkozik az Android főverzióira, bár az elmúlt években tisztázatlan okból szinte teljesen befejezte ezek nyilvánosság előtti hangoztatását. A hagyomány ettől függetlenül él és virul, a keretében ráadásul mindegyik kódnévvel ellátott Android saját szobrot is kap a vállalat főhadiszállása előtt.

Elkészült az Android 14 a fordított sütis szobra Forrás: Dave Burke / X (Twitter)

Az Android 14 elkészültének apropójából most megérkezett a kollekció idei darabja, a rendszer kevesek által ismert kódneve Upside Down Cake, azaz fordított torta. Ennek a legalsó rétegét gyümölcsök adják, középre kerül a tészta, majd legfelül a megszokott feltét teszi teljessé az édesség megjelenését.

Az Android 14 szobrát megtervezett ismeretlennek szokás szerint kreatívan kellett eljárnia, azonban teljesítette a kihívást, az alsó gyümölcsréteget és a tésztát szimbolizáló talapzatba beleszúrt egy fejtetőre állított Android kabalafigurát. A fekete pólófestésével a figura kissé cukorkás benyomást kelt, a talapzat pedig ügyesen két ponton is megtámasztja a testét, ez a részlet minden bizonnyal jót tesz a szobor stabilitásának és időtállóságának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!