Ingyenpénz reményében bankautomatákat fosztogattak az írek

bankautomata bankfiók bankjegy EGYÉB TÁRGY HASZNÁLATI TÁRGY kéz pénz TÁRGY TESTRÉSZ
Budapest, 2014. március 25. Bankjegyeket vesz ki egy pénzkiadó automatából (ATM) egy ügyfél a Sberbank központi bankfiókjában Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Műszaki hiba miatt nem létező fedezetet tudtak elutalni és készpénzben felvenni.
Vágólapra másolva!

Óriási üzemzavar volt kedd este és szerda reggel között a Bank of Ireland informatikai rendszerében, a pénzintézet ügyfelei a mobilbanki appot és a netbankot sem tudták használni. Mindeközben viszont futótűzként terjedt az információ, hogy lehetőség van a zavarosban halászni, az ügyfelek a megfelelő automatáknál az akár lenullázott bankszámláikról is képesek voltak 500 eurót elutalni a Revolutnál lévő másik számlájukra, aztán pedig a revolutos bankkártyájukkal ki tudták venni az összeget készpénzben.

Tudják jól a bankok, hogy ki és mennyi pénzt szed ki az automatáikból Forrás: MTI/Mohai Balázs

A bankautomatákat többek közt Dublinban, Limerickben, és Dundalkban is lerohanták az ingyenpénzre vágyó opportunisták, több helyen rendőröket kellett kivezényelni a rend fenntartása érdekében. Ez érdekes élményt lehetett az egyenruhások számára, hiszen az érintettek tömegesen banki csalást követtek el az orruk előtt, pénzt próbáltak lopni a banktól.

A Bank of Ireland nem egyenesítette ki a kaszáját, udvarias tájékoztatása szerint tisztában van azzal, hogy ki és mennyire élt vissza az üzemzavarral, az érintett ügyfelek kénytelenek lesznek visszafizetni az illetéktelenül elutalgatott összegeket.

A részletekről a későbbiekben kapnak majd tájékoztatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!