Italozásba és pirulákba menekülnek a techfőnökök

Work 30-39 years Thirties ADULT WOMAN OFFICE Tiredness Fatigue TIRED Indoor Inside Work Depressed DEPRESSION Weariness Breakdown Paperwork Paperworks Management Stress Overwork Burn-out Overworked STANDING One person 1 person EYES CLOSED Secretariat Secre
stressz
Vágólapra másolva!
Háromnegyedük szed valamilyen gyógyszert, orvosi felügyelettel vagy anélkül.
Vágólapra másolva!

A technológiai cégeknél menedzseri feladatokat ellátók körében mindig is megszokott volt a jelentős mennyiségű stressz és a folyamatos túlórázás, viszont a munkanélküliségtől jellemzően nem kellett túlságosan tartaniuk. Az elmúlt egy évben jelentősen megváltozott a helyzet, a gazdasági problémák miatt egyre szélesebb körük kezdett a jövővel kapcsolatos bizonytalanságban élni.

Mindenkit megvisel a folyamatos bizonytalanság miatti stressz Forrás: Phanie/GARO/PHANIE/Garo

Az All Points North egészségügyi szolgáltató most sokkoló beszámolóval állt elő, az 501 fős kutatása szerint a techcégeknél menedzseri pozíciókban dolgozók 78 százaléka szed valamilyen gyógyszert, orvosi felügyelet mellett vagy anélkül.

A szorongás csökkentése, a hosszú munkanapok tolerálása, továbbá a jobb munkahelyi teljesítmény érdekében 32% él valamilyen típusú vényköteles gyógyszerrel. Az érintettek 45 százaléka kodeines vagy morfinszármazék fájdalomcsillapítót, 34 százaléka amfetaminszármazék stimulánst, 36% pedig antidepresszánst íratott fel magának, de 35 százalékkal az elalvást segítő pirulák is népszerűek.

A veszélyes mértékű alkoholfogyasztás ennél is nagyobb réteget érint, a megkérdezettek 50 százaléka napi 3-7 itallal próbálja elviselhetőbbé tenni a világot. 34 százalékuk fogyasztott alkoholt vagy szedett be vényköteles gyógyszert a munka megkezdése előtt egy órával az elmúlt három hónapban,

28 százalékuk pedig munka közben is iszik vagy gyógyszerezik.

A felmérés szerint a megkérdezettek 31 százaléka fokozta a tömeges elbocsátások miatti stressz következtében az alkoholfogyasztását, 28 százalékuknál a mesterséges intelligencia térnyerésétől való félelem okozott ilyen jelenséget, két csoport között természetesen van közös keresztmetszet.

A klasszikus vagy e-cigarettás dohányzás a megkérdezettek 51 százalékát érinti, korosztály alapján pedig 45-55 évesek esetében a legnagyobb az önkárosító tevékenységekbe való bocsátkozás esélye.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!