24 GB memóriát kaphatnak az androidos mobilok

OnePlus 10 Pro
Vágólapra másolva!
Három közismert kínai márka anyacége indíthatja el a divathullámot.
Vágólapra másolva!

Meggyűlt az androidos mobilgyártóknak baja az elmúlt években az innovációval, a fotós képességek fejlődésén, az 5G bevezetésén, és jobb gyorstöltésen túl nem tudtak a vevők számára különösebben vonzó érveket felhozni az újabb mobiljaik mellett. Tovább nehezítette a helyzetüket, hogy először a chiphiány árfelhajtó hatása, majd az infláció miatt a megfizethetőbb árkategóriákban még az ezekkel kapcsolatos fejlesztéseket sem sikerült a kívánt mértékben bevezetniük.

Műszaki és anyagi okból is nehéz manapság érdemi innovációval előállni a mobilpiacon Forrás: OnePlus

Egy korábban már megbízható információkkal szolgált szivárogtató most azt állítja, hogy a BBK Electronics kínai vállalatcsoport jobb ötlet híján megkezdi a csúcskészülékekben a 24 GB memória népszerűsítését, de nem világos, hogy a Realme, a OnePlus, vagy az Oppo márkájától érkezik-e az első ilyen mobil. A terv állítólag az, hogy mostantól 16 GB lesz a normál mennyiségű memória a prémium telefoncsaládok esetében, az abszolút csúcsmodellek pedig 24 GB RAM-ot kapnak.

Kontextusként jelen pillanatban a gamer asztali számítógépekbe sincs értelme 16 GB-nál több memóriát tenni, nemhogy okostelefonokba, a 24 GB RAM pedig túlmutat a színpadias túlzáson.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!