Belehalt az idős nő a makacsságába

apple airtag
Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Megtalálta Apple AirTaggel az ellopott kocsiját, fejbe lőtte az egyik suhanc tolvaj.
Vágólapra másolva!

Az olcsón kapható követőeszközök autókban való elhelyezése semmiképp sem jelent garanciát arra, hogy az ellopásuk esetén sikerül könnyebben előkeríteni a járműveket, azonban a gyakorlati tapasztalatok alapján nem teljesen halott az ötlet. Amit viszont a feldúlt autótulajok egy része nem értett meg, hogy ha képesek is megállapítani a kocsijuk helyzetét, az intézkedést mindenképp a rendőrségre kell bízni, hiszen rendkívül rizikós közvetlenül konfrontálódni a tolvajokkal.

A rendőrség segítségével kell felelősségre vonni a tolvajokat Forrás: Apple

A kaliforniai Bakersfield város rendőrségének közleménye szerint nemrég tragédia lett egy ilyen esetből, március közepén a 61 éves Victoria Anne Marie Hampton sikeresen megtalálta Apple AirTaggel a köddé vált kocsiját, ám a rendőrséget teljesen kihagyva maga próbálta visszaszerezni azt.

A helyszínre érve kiderült, hogy négy suhanc kötötte el az autóját, két tizennyolc, egy tizenkilenc, továbbá egy huszonhárom éves elkövetőről van szó. A rendőrség ugyan mindegyikőjüket megnevezte az őrizetbe vételük kapcsán a napokban kiadott közleményében, de az nem derült ki, hogy melyikük lőtte fejbe az asszonyt, aki aztán a kórházban április elején belehalt a sérüléseibe.

Tavaly nyáron a New York-i Stephen Herbert még olcsón megúszta, neki csak az orrát törték be a robogójának visszaszerzési kísérlete közben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!