Megkezdődött a házilagos iPhone-javítás

iPhone 13
Vágólapra másolva!
Az USA-ban már bárki vehet pótalkatrészeket és szerszámokat az Apple-től.
Vágólapra másolva!

Elindult az Egyesült Államokban az Apple tavaly bejelentett otthoni javítási programja, ennek keretében közvetlenül a cégtől megvásárolhatóak az iPhone 12, az iPhone 13, továbbá a legújabb iPhone SE javításához szükséges pótalkatrészek és szerszámok, az utóbbiak heti 49 dollárért bérelhetőek is. Az ügyfelek természetesen hozzáférnek a munkák elvégzéséhez szükséges útmutatókhoz.

Apple iPhone 13 Forrás: iFixit

Az Apple tájékoztatása szerint az otthoni javítási program a jövőben további országokban is elérhetővé válik majd, plusz bővíteni fogja a támogatott eszközök körét, például az M1 rendszerlapkás és újabb Mac számítógépekhez biztosan kaphatóak lesznek pótalkatrészek.

További jó hír, hogy a kicserélt alkatrészeket nem csak szimplán visszavenni hajlandó az Apple, de fizet is értük, így például a 69 dollárba kerülő akkucsere megejtése után 24,15 dollár szerezhető vissza, míg a modelltől függően 226-310 dolláros új kijelző beépítését követően 33,6 dollár ütheti a szerelők markát.

Az otthoni javítási program indítása szöges ellentétben áll az Apple eddigi üzletpolitikájával, a közelmúltig foggal-körömmel próbálta akadályozni a termékeinek jóváhagyott szervizeken kívüli javítását, ami miatt éveken át az otthoni szerelhetőség mellett kampányolók kereszttüzében volt. A példáját ráadásul más cégek is követték, az iFixit közreműködésével hamarosan egyes Google Pixel és Samsung Galaxy mobilok esetében is elérhetővé válik az opcionális otthoni szervizelés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!