Sokkal jobban beépül a Waze az autókba, mint eddig

Vágólapra másolva!
A Google új autós operációs rendszerében jóval kényelmesebben lehet majd használni az alkalmazásokat, a Renault autóibe pedig az elsők között kerül be dedikáltan a Waze.
Vágólapra másolva!

A Renault és a Google korábban bejelentette, hogy szorosabbra fogják a közös munkát. Ez mind a két félnek előnyös: a Google sokkal könnyebben tudja majd élesben tesztelni az Android Automotive OS operációs rendszerét, ami egészen új lehetőségeket nyithat majd meg az autókba épített fedélzeti rendszerek területén, a Renault pedig a többi gyártónál hamarabb kaphatja meg az újdonságokat.

Forrás: Renault

Ezen kívül a Renault teljes mértékben a Google felhős rendszerére támaszkodik majd, és persze az autóik képesek lesznek natívan futtatni számos népszerű alkalmazást. Az egyik első ilyen a Waze nevű, sokak által kedvelt navigációs applikáció, amihez így végre nem kell majd telefont használni, és onnan tükrözni az autó fedélzeti rendszerére.

A dolog előnye emellett az is, hogy az alkalmazást teljes mértékben a Renault autóinak kezelőfelületére szabták, így jól használja ki a rendelkezésre álló helyet, miközben nem takar el más, alapvetően fontos információkat.

Az Android Automotive OS egyébként várhatóan egyre több gyártónál fog feltűnni, hiszen többek között a Honda, a Volvo, Chevrolet és a General Motors is bejelentette, hogy a jövőben erre szeretne építkezni.