Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Állást foglalt a füstölő videókártyák ügyében az NVIDIA

nvidia geforce rtx 4090
A gamer szerint a működőképes maradt a videókártyája, de szeretné kicseréltetni, nem tartja bizalomgerjesztőnek a szétolvadt csatlakozókat
Vágólapra másolva!
Világszerte olyan ötven esetről tud, hibamegoldási javaslatai is vannak.
Vágólapra másolva!

A GeForce RTX 4090 csúcskártya október közepi piacra kerülése óta folyamatosan érkeznek a külső 12VHPWR tápcsatlakozójának füstöléséről és megolvadásáról szóló beszámolók. Az elmúlt hetekben számos ötlet keringett a hibajelenség lehetséges okairól, most pedig végre az NVIDIA is megszólalt az ügyben, így végre-valahára van hivatalos álláspont.

Új hardveres revízió készül a problémás tápcsatlakozóból Forrás: reggie_gakil / Reddit

Talán kevesek meglepetésére az NVIDIA illetékesei a Corsair tápszakértőjének álláspontján vannak: véleményük szerint a tápcsatlakozók túlhevülésének jellemző oka, hogy a vevők nem dugták be teljesen a tápkábelt a videókártya csatlakozójába. A vállalat világszerte olyan 50 túlhevüléses esetről tud, ami alapján csak a vásárlók nagyon kicsi százalékánál jelentkezett a probléma.

Az NVIDIA ettől függetlenül hajlandó felelősséget vállalni, állítása szerint a pórul járt vevők videókártyáit és tápkábeleit ki fogják cserélni a gyártópartnerek, nem utasítják majd el a felhasználói hibára hivatkozva a garanciális igényeiket. Mindeközben a partnereivel dolgozik a 12VHPWR csatlakozó új hardveres revízióján, a remények szerint ezzel sikerülhet gyökerestül megszüntetni a gondot.

Addig is azt javasolja az NVIDIA, hogy a számítógépet szerelők még a videókártya behelyezése előtt csatlakoztassák a 12VHPWR tápkábelt, mert így könnyebben és alaposabban meg tudják vizsgálni, hogy sikerült-e teljesen bedugni a csatlakozót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről