Gátolná a tinik meztelen képeinek terjedését a Facebook

mobilozás okostelefon természet park zenehallgatás diák hallgató smartphone music
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Plusz javít az adatvédelmi beállításaikon, akadályozná a gyanús alakok közeledését.
Vágólapra másolva!

Több a tizenévesek internetes biztonságát javítani hivatott kezdeményezést jelentett be a Facebook. A talán legnagyobb jelentőségűvel kezdve közös platformot hoz létre az Egyesült Államokban működő Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Nemzeti Központjával (NCMEC), hogy akadályozza a fiatalok meztelen fotóinak interneten való terjedését. Nyitott iparági kezdeményezésről van szó, így a Facebookon túl bármely más internetes szolgáltatás is használhatja majd, amely szükségét látja az ilyen típusú védelem beépítésének.

Korlátozná a Facebook, hogy idegen és gyanús figurák mennyi információt láthatnak a tizenéves felhasználókról, plusz a chates kapcsolatfelvételük letiltása is terítéken van Forrás: Charlotte May / Pexels

A rendszert a nonprofit fogja üzemeltetni, az elindulását követően a tinik ujjlenyomatokat készíthetnek majd a megosztott vagy ellopott intim fotóikról a mobiljukon és a számítógépükön. Maguk a képek nem hagyják el az eszközeiket, csak az ujjlenyomataik kerülnek be az NCMEC adatbázisába, ez elég lesz a Facebooknak és a társainak a továbbosztásuk detektálására.

Ezen túlmenően a Facebook erősen szigorítani fogja a 16 éves kor alatti tinik regisztrációjakor az alapértelmezett adatvédelmi beállításokat, hogy az idegenek kevésbé láthassák az információikat és a megosztott tartalmaikat, hiszen ezeket felhasználhatnák a kiválasztásukra és a hozzájuk való közeledésre. A meglévő 16 év alatti felhasználókat megpróbálja majd rávenni az új beállítások alkalmazására a vállalat.

További újítások még, hogy a bizonyos jelek alapján gyanúsnak vélt felhasználók – például fiatalok által korábban jelentett és blokkolt profilok – nem tűnnek majd fel a tinik ismerősajánlásai között, plusz a Facebook tesztelni kívánja a fiatalokkal való chates kapcsolatfelvételük letiltását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!