Androidos kézikonzolt készített a Razer

razer edge kézikonzol marokkonzol
Az úton-útfélen való játék érdekében 5G-s változatban is elérhető lesz a Razer Edge
Vágólapra másolva!
A sokkal jobb hardvere ellenére csak 50 dollárral drágább a Logitech hasonló termékénél.
Vágólapra másolva!

Nem teljesen világos oknál fogva hirtelen androidos kézikonzolokat kezdtek bejelentgetni a nagy márkák, a nehezen eladhatónak tűnő Logitech G Cloud után most a jóval bizalomgerjesztőbb Razer Edge vált hivatalossá. A wifis változata januárban kerül majd piacra 399 dollárért (~172 ezer forintért), az 5G-s kiadása kicsivel később fut be, az USA-ban csak a Verizon szolgáltatónál lesz kapható.

Az úton-útfélen való játék érdekében 5G-s változatban is elérhető lesz a Razer Edge Forrás: Razer

A Logitech termékéhez képest csak 50 dollárral lesz drágább az Edge, ám hardveresen nincsenek egy ligában, a Razer kütyüje köröket ver a riválisra. Teljesen egybeintegrált dizájn helyett a Nintendo Switchez hasonlóan az Edge is leszedhető kontrolleres tablet, az OLED kijelzője 6,8"-es és 2400×1080 pixeles, 144 hertzes képfrissítést tud.

A termék meghajtásáról a kézikonzolokba szánt Qualcomm G3x Gen 1 rendszerlapka gondoskodik, ami nem csak gyors processzort és grafikus vezérlőt jelent, de a Wi-Fi 6E szabvány támogatásának hála a jelenlegi leggyorsabb és legkisebb késleltetésű routerek lehetőségei is kihasználhatóak vele. Ez online többjátékos módban, felhős játékfuttatáskor, és helyi konzolról vagy PC-ről történő játékstreameléskor is előny.

A Razer Edge két különálló részből áll, a lelkét adó táblagép kipattintható a bölcsőszerű kialakítású kontrollerből Forrás: Razer

A Razer Edge további specifikációi közül kiemelhető a 8 GB LPDDR5 memória, a microSD-vel bővíthető 128 GB háttértár, az 5 MP-es előlapi kamera, az USB Type-C és audio Jack aljzatok, az 5000 mAh-es akku. Az 5G-s kiadása a Sub-6 és mmWave frekvenciákat is támogatja majd, a legújabb mobilhálózat hiányában természetesen 4G/LTE kapcsolattal is képes csatlakozni az internetre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!