Minden háztartási gépét felokosítaná a Samsung

Samsung, csatlakoztatott hűtő, ces 2018
Vágólapra másolva!
Piacvezető márkává kíván válni az energiahatékonyság terén.
Vágólapra másolva!

A szeptember elején megrendezésre kerülő IFA 2022 elektronikai kiállítás felvezetőjeként a Samsung vázolta a jövőre vonatkozó terveit a háztartási gépek kapcsán, a vállalat piacvezetővé szeretne válni az energiahatékonyság terén. Ennek érdekében a lehető legtöbb termékét fel kívánja okosítani, hogy azok részletes információkat tudjanak szolgáltatni a fogyasztásukról és a működési jellegzetességeikről, továbbá megfigyelési és finomhangolási célból beköthetőek legyenek az okosotthonos rendszerekbe.

Egyelőre prémium árcímkés újdonságok az okos háztartási eszközök, ám a belátható jövőben szélesebb kör számára megfizethetővé válhatnak Forrás: Samsung

„A vevők sokkal felvilágosultabbak a döntéseik természetre gyakorolt hatásairól, a hétköznapi életük során pedig tudatosan kompenzálni próbálnak" – áll a Samsung magyarázatában. Ezt az igényt és trendet kívánja minél inkább kiszolgálni a jövőbeli termékeivel, próbálja testre szabhatóbbra, fenntarthatóbbra, környezetbarátabbra tervezni a légkondicionálókhoz, hűtőkhöz, mosógépekhez, ruhaszárítókhoz, mosogatógépekhez, légtisztítókhoz, porszívókhoz hasonló gépeit.

A célok elérése érdekében a vállalat tavaly már partnerségre lépett a Patagonia márkával, ennek keretében a fogyasztói piacon világelsőként 0,5-1 mikrométeres műanyagok kiszűrésére is alkalmas filterrel látta el a Bespoke Water Purifier víztisztítós konyhai csapját, bár ez egy ténylegesen alig kapható, méregdrága luxustermék. Az IFA-n újabb partnerségről kíván beszámolni, ezúttal a Qcells és SMA Solar Technology cégekkel együttműködve dolgozott ki egy karbonsemleges otthonkoncepciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!