Motorizáltan állítja magát az LG monitora

lg ultrafine display ergo ai 32uq890 monitor
LG UltraFine Display Ergo AI 32UQ890
Vágólapra másolva!
Képes automatikusan hangolni a panel magasságát és dőlésszögét.
Vágólapra másolva!

Váratlan monitoripari innovációkat tartogatott az év második fele, a Corsair sík és hajlított módban is használható gamer terméke után most az LG jelentett be főként irodai dolgozók számára egy fizikailag önállító típust. Az első élő demonstrációjára a szeptember eleji IFA 2022 kiállításon kerít sort a cég.

LG UltraFine Display Ergo AI 32UQ890 Forrás: LG

Az LG UltraFine Display Ergo AI 32UQ890 modell 31,5 hüvelykes és 3840×2160 pixeles kijelzőt kapott, a kameráján keresztül folyamatosan figyeli az előtte ülő személy arcát, majd motorizáltan állítja a kijelző magasságát és dőlésszögét, hogy a legkényelmesebb pozícióban legyen a panelje. Ennek keretében fel-alá lifteztetni 16 centit tudja a kijelzőt, előre-hátra dönteni pedig +/- 20° tartományban képes.

Ezeken túlmenően manuális állítással a panel előrehúzható 30 centivel, forgatható 270 fokban a monitor talpa körül, álló tájolású pozícióban viszont nem használható. Az LG közleményében erről nem esett szó, de az egyik mellékelt illusztrációs kép alapján balra-jobbra is tologatható a megjelenítő.

LG UltraFine Display Ergo AI 32UQ890 Forrás: LG

A gyártó szerint az automatikus állítási funkció nem csak általánosságban véve kényelmes, de képes lehet megmozgatni a monitor előtt hosszasan ülő felhasználókat, akár a testtartásuk javítására is bevethetőnek bizonyulhat.

LG UltraFine Display Ergo AI 32UQ890 Forrás: LG

A monitor további specifikációi közül kiemelhető a DCI-P3 színtér 95 százalékának lefedése, a HDR10 támogatása, a 60 Hz képfrissítési sebesség, az 5ms válaszidő, az 5 wattos hangszórópár, a beépített USB 3.1 hub, és az audio Jack hangcsatlakozó.

Az LG monitora olyan 1000 dollár körüli áron kerülhet piacra a nem túlságosan távoli jövőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!