Megváltozik az Overwatch hősének a neve

activision blizzard overwatch mccree
Hamarosan új nevet kap McCree az Overwatch-ban
Vágólapra másolva!
A Blizzardtól nemrég dicstelenül távozott egyik dolgozóról nevezték el McCree-t.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a Blizzard harca a múltjával és a jelenével, a hatósági vizsgálat által szétrobbantott játékfejlesztő a napokban bejelentette az Overwatch egyik karakterének átnevezését. A termék az egyik legnagyobb esport keretében űzött játék.

Hamarosan új nevet kap McCree az Overwatch-ban Forrás: Blizzard

A jelenleg McCree néven ismert cowboy karakter a Blizzardnál pályatervezőként dolgozott Jesse McCree-ről kapta a nevét, a férfit augusztus 11-én bocsátotta el a vállalat a Diablo 4 rendezőjével és a World of Warcraft egyik dizájnerével együtt. Mindhárman szerepeltek a hírhedtté vált Cosby-lakosztályos fotón, a vád szerint a World of Warcraft vezető dizájnere nőket zaklatott a kérdéses hotelszobában, és ez nem volt titok a képen szereplők számára.

A Blizzard egyelőre nem jelentette be a karakter új nevét, de elhalasztotta a vele kapcsolatosan pont a közeljövőben elérhetővé tenni kívánt új tartalmak kiadását, hogy azok reflektáljanak a változtatásra. A mostani pályakorrekció borítékolható volt, ám a Blizzard számára különösen kínossá teszi a helyzetet, hogy az Overwatch-os meccsek kommentátorainak jókora része a botrány kipattanása óta nem hajlandó kiejteni a McCree nevet a száján, helyette csak a cowboyként hivatkoznak a karakterre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!