Megvette az Essential mobilmárkát Carl Pei Nothing vállalata

Vágólapra másolva!
A OnePlus társalapítójának új cége bezsebelte a szebb napokat megélt Essential márkát.
Vágólapra másolva!

Még mindig elég rejtélyes Carl Pei, a OnePlus társalapítójának új cége, a Nothing. Állítólag mindenféle készülékkel jelentkezne a vállalat, egyedi eszközökkel, amelyek idővel elérik, hogy a minket körbevevő technológiát észre se vegyük. A márka első terméke egy nyáron megjelenő vezeték nélküli fülhallgató lesz.

Forrás: essential

A napokban kiderült azonban, hogy a Nothing begyűjtötte a csődbe ment Essential márkát is. Az Essential nagyjából ugyanezen céllal ugrott fejest a mobilpiacba, majd bukott el csúfosan. Andy Rubin nemrég (januárban, mint kiderült) átadta az Essential márka tulajdonjogát és eszközeit a Nothing számára.

Az Essential egyébként tipikus példája volt a startup-trendeknek, hiszen az első terméke megjelenése előtt már több mint 1 milliárd dollárra értékelték, Andy Rubin is nagy húzónév volt, míg nem keveredett botrányokba. Végül mégis gyors és hatalmas bukásnak bizonyult az Essential. Azt pedig nem tudni, hogy a soha meg nem valósított PH-2, PH-3 vagy vékony mobil ötleteit a Nothing felhasználná-e, ahogy azt sem, hogy milyen irányba indul tovább a cég, és vajon mekkora sikerrel.