Áttört a szálló helikopter szélvédőjén a drón

drón helikopter
Áttörte a helikopter plexi szélvédőjét a drón
Vágólapra másolva!
Kórházba kellett szállítani az orrában ült utast.
Vágólapra másolva!

Több esetben konkrét példákat felhozva évek óta visszhangozza a sajtó, hogy a felelőtlen drónozásból súlyos tragédiák lehetnek, ám a kvadrokoptereket reptetők egy kisebb táborának sajnos ez a mai napig nem jutott el a tudatáig. A hétvégén Chilében történt egy súlyos baleset, a haditengerészet Santo Domingo környékén alacsonyan szállva járőröző helikopterébe frontálisan beleszállt egy nagyobb méretű, 750 grammosnak tippelt drón.

Áttörte a helikopter plexi szélvédőjét a drón Forrás: Biobiochile / Cedida

Az ütközés olyan erejű volt, hogy a drón átszakította a helikopter plexi szélvédőjét, a maradék mozgási energiája pedig elégnek bizonyult a helikopter orrában ülő utas megsebesítésére is. A kórházba szállított szerelő moderáltnak titulált sebesülésekkel megúszta az incidenst. Amennyiben a pilótát találta volna el a drón, akkor a legrosszabb esetben akár le is zuhanhatott volna a helikopter.

Chilében nem kell regisztrálni a drónokat, a súlyos incidensért felelős reptetője pedig egyelőre nem kívánta feladni magát a rendőrségen, az azonosításán még fáradoznak a hatóságok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!