Mobiljátékkal tanítják pénzügyi ismeretekre a fiatalokat

Platypus, játék, pénzügy, mobil.
A két főszereplő kacsacsőrű emlős és a hangjaik: Dér Heni és Cooky.
Vágólapra másolva!
A pénzügyi ismereteket a legjobb már gyerekkorban elsajátítani. Erre viszont a hagyományos oktatási módszerek nem igazán alkalmasak. Most egy új próbálkozásnak lehettünk szemtanúi, amely Platypus: A FinLit Story néven egy pénzügyi feladványokkal teletűzdelt, ingyenesen letölthető, fiataloknak szóló mobilos játék során képében fut neki a feladatnak.
Vágólapra másolva!

Az OTP Fáy András alapítvány által készített játék két főhőse Cash és Flow (pénzügyi alapműveltséggel rendelkező olvasóink számára már biztosan ismerősek e nevek), az ifjú kacsacsőrű emlősök, akiknek Dér Heni, a népszerű énekesnő, és Cooky, a rádiós műsorvezető kölcsönözték a hangjukat.

A két főszereplő kacsacsőrű emlős és a hangjaik: Dér Heni és Cooky. Forrás: Origo

A kerettörténet szerint Cash és Flow feladata megtisztítani az univerzumot a pénzügyi pusztulást terjesztő Suttogóktól. Galaxisokat átívelő útjukat követve a játék használója témakörök szerint ismerkedik meg a különböző pénzügyi alterületekkel. Minden galaxis több bolygót rejt, amelyek további résztémákra bontják az aktuális témakört. A témaköröket – háztartási pénzügyek, vállalkozás, állam, bankok, pénzügyi tudatosság – nem csupán szerteágazó feladatokon, hanem hangulatvideókon és dialógusokon keresztül is árnyalja a játék, amely úgy van megtervezve, hogy használóját mindig újabb és újabb kihívások megoldására sarkallja, és ne akassza meg a sokszínű, szórakoztató tanulási folyamatot.

Egyéni kaland vagy izgalmas tantermi kihívás

A játék tervezésénél lényeges szempont volt, hogy az egyéni mód mellett,

akár majd egy tanóra keretében, nagyobb csoportban is alkalmazható legyen.

A pályák során sushikat is lehet gyűjteni, amelyek a www.platypus.hu weboldalon licitjáték keretében értékes valódi ajándékokra, egyebek mellett okostelefonra, rollerre vagy játék konzolra válthatók be. A virtuális pénzzel és a sushikkal a játékon belül pedig olyan extrákat vehet meg a felhasználó, mint például egy nagyobb űrhajó, vagy valamilyen különleges képesség.

Az alkalmazás iOS és Android operációs rendszerrel egyaránt működik. Használatához a letöltés után nem szükséges internetkapcsolat. Ez alól csak az úgynevezett tantermi mód képez majd kivételt, amely esetében a tanórai használat és a módszertan miatt szükséges a hálózati kapcsolódás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!