Tisztességes előrelépés az Apple A14 Bionic

apple ipad 2020
Apple iPad (nyolcadik generáció, 2020)
Vágólapra másolva!
Hozza elvárt plusz teljesítményt az első 5 nm-es rendszerlapka.
Vágólapra másolva!

A nemrég bejelentett, de piacra még nem került iPad Air táblagépben debütált az Apple 2020-as évjáratú rendszerlapkája, az A14 Bionic a világ első 5 nanométeres gyártástechnológiával készülő chipje. Kissé gyanús volt, hogy a heteken belül bemutatkozó iPhone 12 mobilokba is kerülő megoldás teljesítményét a tavalyelőtti A12-éhez hasonlítgatta az Apple, azonban a GeekBench jóvoltából kiszivárgott mérési eredmények alapján nincs miért szégyenkeznie a legújabb technológiának.

Apple iPad (nyolcadik generáció, 2020) Forrás: Apple

A rendszerlapka processzora az egyszálas futtatói teljesítményére 1583 pontot kapott, a tavalyi iPhone 11 Pro készülékben lévő A13 Bionicéhez képest ez 18%-kal több. A többszálas teljesítményben ennél egy picit nagyobb a különbség, a 4198 pontjával olyan 20%-kal bizonyult gyorsabbnak az elődjénél.

Időközben a Geekbench jóvoltából a Qualcomm Snapdragon 875 és a Samsung Exynos 1000 várható teljesítményéről is érkezett információ. Ezek az egyszálas teszteken 1159 pontot kaptak, míg a többszálas teszten az előbbi 4090, az utóbbi pedig 4250 pontot hozott össze. A jelek szerint az Apple A14 Bionic egyszálas teljesítményben mindkettőt alaposan elnáspángolhatja, míg a többszálas teljesítményben a Qualcomm termékénél minimálisan gyorsabb, a Samsungénál viszont egy picit lassabb lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!