Elbúcsúzott az Android hivatalos VR-platformja

google daydream virtuális valóság vr szemüveg sisak
Szép, de nem egyedi a Daydream VR
Vágólapra másolva!
Az Android 11 hivatalosan már nem támogatja a Daydream VR-t.
Vágólapra másolva!

Több évnyi vegetálást követően a Google csendben elbúcsúzott a Daydream VR keretrendszerétől, az Android 11 hivatalosan már nem támogatja a megoldást. A szoftveres platform célja a megfizethető VR-élmények elérhetővé tétele volt Androidon, a hozzátervezett headsetek a külső borításukon kívül csak lencséket tartalmaztak, a felhasználóknak a mobiljukat kellett belehelyezniük a sisakba.

Daydream VR Forrás: Google

A közvetlenül az Androidba beépített Daydream VR a 2016 augusztusában stabillá vált Android 7.1-gyel vált elérhetővé a fejlesztők és a fogyasztók számára, azonban soha nem alakult ki komoly érdeklődés iránta, hiába kerültek csak 79 és 99 dollárba a hozzá tervezett Daydream View headsetek.

Emiatt a Google tavaly októberben befejezte a hivatalos headset forgalmazását, továbbá már nem volt hajlandó harmadik felek által készített modelleket sem jóváhagyni. A jelek szerint mára annyira feledésbe merült a komplett platform, hogy csak hetekkel az Android 11 kiadását követően jutott valakinek az eszébe szólni a támogatásának teljes megszűnéséről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!