Drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen

óbudai egyetem drón kvadrokopter quadrocopter
Drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen
Vágólapra másolva!
Európai szinten is egyedülálló tárggyal rukkolt elő az intézmény.
Vágólapra másolva!

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán február 14-én elindították az Ipari UAV (Unmanned Aerial Vehicle - pilóta nélküli légi jármű) kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat, mellyel az Európai Unióban az elsők között az Óbudai Egyetem kezdi el felkészíteni hallgatóit valós, kreditpontot érő kurzuson a legmodernebb ipari technológiák elsajátítására.

Drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen Forrás: Óbudai Egyetem

A drónok elterjedése és beépülése a mindennapokba a következő egy évtizedben elképesztő dinamikával történik meg, a teljes ökoszisztéma felépítéséhez még számtalan kapcsolódó fejlesztésre lesz szükség – ezekre a kihívásokra reagálva indították el az Óbudai Egyetemen az Ipari UAV kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat.

A képzést az egyetem felkérésére a Duplitec Kft., a polgári és vállalati felhasználásra szánt drónok szakértője, forgalmazója, nagyvállalati megoldásszállítója, egyben Magyarország egyetlen minősített DJI szakszervize közreműködésével tartják.

Drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen Forrás: Óbudai Egyetem

A Duplitec Kft. a képzést az Óbudai Egyetem mérnöktanáraival, civil és katonai pilóta tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és dróninstruktorral dolgozta ki és oktatja, hogy az elmélet és a gyakorlat a legmagasabb fokon tudjon találkozni.

Jelenleg 16 hallgató vesz rész a legmodernebb dróntechnikai ismereteket átfogó kurzuson, és már az első előadást követően több pozitív visszajelzés érkezett a résztvevőktől. Az egyetemi képzést az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Tavaszmező utcai telephelyén tartják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!