Újabb módokon lehet pénz keresni a YouTube-on

Mobile Technology Applications YouTube app application content DISABLED ELECTRONICS ipad mobile PAD portable device SMARTPHONE social media tablet tech TECHNOLOGY VIDEO
The YouTube logo is seen in this photo illustration on December 1, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Havi rendszeres anyagi támogatást is felajánlhatnak a rajongók.
Vágólapra másolva!

A YouTube-ra főállásban tartalmakat készítők abszolút nélkülözhetetlenek a videomegosztó számára a dominanciájának fenntartásához. Sajnos ehhez képest az elmúlt években számos alkalommal sikerült kiváltania a tartalomkészítők haragját: a reklámbevételek egy részének a visszaosztása nehezen tervezhető bevételt jelent a videósok számára, plusz technikai gondok is akadtak és akadhatnak, például a hírhedt Content ID tartalomvédelmi rendszer hibái miatt kapott büntetések bármikor veszélybe sodorhatják a megélhetésüket.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

A YouTube most új bevételszerzési módszereket jelentett be a népszerű csatornák számára. A legfontosabb, hogy a rajongók képesek lesznek havi rendszerességgel számlázott,

5 dolláros adományokat felajánlani a tartalomkészítőknek,

ebben a Patreon közösségi finanszírozós portált másolja a YouTube. A pénzért cserébe például exkluzív élő közvetítések vagy emojik járhatnak a fanoknak, de a videósok dönthetik el, hogy mit ajánlanak fel. Az opció a 100 ezer feletti feliratkozóval rendelkező csatornák számára lesz elérhető.

További fontos újdonság, hogy 10 ezer feliratkozó felett testre szabott ajándéktárgyakat is árulhatnak majd a youtuberek, bár ez a belátható jövőben csak az egyesült államokbeli csatornák számára lesz elérhető.

Végül érdekes még a Premieres funkció is, ennek segítségével előre rögzített videókat tehetnek majd elérhető az élő adások esetében megszokott módon a youtuberek, nyilván előre beharangozva, valós idejű chatelési funkcióval, amely mellesleg lehetőséget ad az egyszeri adományok felajánlására is. A Premieres szintén 10 ezer feletti feliratkozó esetében aktiválódik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!