Továbbra is gond lehet az okosórák üzemidejével

tag heuer connected modular 41 okosóra android
Tag Heuer Connected Modular 41
Vágólapra másolva!
Visszavonta a Wear OS egyik akkukímélő újítását a Google.
Vágólapra másolva!

A következő hónapokban androidos okosórát vásárolni kívánóknak érdemes lehet némi türelmet gyakorolniuk, az év utolsó hónapjaiban ugyanis piacra kerülhetnek az új generációs termékek. Ezek a modellek a jelenleginél számottevően energiahatékonyabb Qualcomm lapkészletet használnak majd, ráadásul a Google Wear OS még fejlesztés alatt álló, legújabb verziójával érkeznek.

A kép csak illusztráció (Tag Heuer Connected Modular 41) Forrás: Tag Heuer

Az okosórák egyik legnagyobb negatívumát jelenleg az akkus üzemidejük jelenti, normálnak mondható használat mellett naponta kell tölteni az apró akkujukat. Egyelőre nem világos, hogy a következő generációs termékek mennyit fognak javulni ezen a téren, de ha lesz is számottevő előrelépés, azt csak minimális mértékben kell majd a Google-nek köszönni.

A cég csendben bejelentette, hogy visszavonta az új Wear OS egyik fontos akkukímélési funkcióját, ugyanis

nem működtek miatta egyes alkalmazások.

A változtatás lényege az volt, hogy a háttérben futó okosórás appok nem indíthattak munkafolyamatokat és riasztásokat, ám emiatt például a fitneszappok nem tudták volna a nap során csendben figyelni a viselők fizikai aktivitásait, a megtett lépésekhez és a pulzushoz hasonló metrikákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!