Lázadnak a brit gamerek a kizsákmányolás ellen

corsair t1 race irodai szék gamer játékos
Corsair T1 Race
Vágólapra másolva!
A kormány kénytelen lesz válaszolni egy loot boxokkal kapcsolatos petícióra.
Vágólapra másolva!

Pont reggel számoltunk be arról, hogy a Digital River piackutató cég szerint a DLC-k és a mikrotranzakciók megtriplázták a videojátékipar értékét. Az EuroGamer beszámolója alapján a brit közigazgatás hivatalos petíciós oldalán most elég szavazatot kapott egy a témához kapcsolódó kérés ahhoz, hogy a kormánynak foglalkoznia kelljen a mikrotranzakciók egy specifikus fajtájával, a loot boxokkal.

Forrás: Corsair

A loot box egy aránylag új jelenség, alapvetően a jutalmazás lenne a szerepe.

A loot boxokat tartalmazó játékokban találhatóak különféle ajándékokként osztogatott tárgyak és erőforrások, egy-egy feladat teljesítése vagy lejátszott többjátékos meccs után a játékosok véletlenszerűen kapnak ezekből. Jó néhány játék esetében a gamerek valódi pénzért is vásárolhatnak loot boxokat.

A petíció létrehozója szerint az utóbbival van a probléma: a klasszikus mikrotranzakciós vásárlások esetén a játékosok tudják, hogy mit kapnak a pénzükért cserébe, míg a loot boxok teljesen zsákbamacskák.

Éppen ezért is szeretné, ha valamiféle törvénnyel lenne szabályozva a játékmechanika.

„Az elmúlt években számos videojátékokat készítő cég szerencsejátéknak minősíthető mechanikákat épített be a termékeibe, elsődlegesen a gyerekeket és a sebezhető felnőtteket vették célba velük. Ezek a mechanikák jelenleg törvényileg nem tekinthetőek szerencsejátéknak, de azok számos elemét másolják, így például függőséget okozhatnak, továbbá valódi pénz elvesztéséhez és nyeréséhez vezethetnek" – olvasható a petícióban.

A brit kormánynak három munkanapja van arra, hogy reagáljon valamit a petícióra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!