Összeolvadhat a Google két szolgáltatása

google play music
A két app szolgáltatás közül a Google Play Zene a népszerűbb, és régebbi
Vágólapra másolva!
A Google összeolvasztja a YouTube Musicot és a Google Play Zenét fejlesztő két csapatot, ezért sokan arra tippelnek, hogy a cég a két szolgáltatás egyesítését is tervezi.
Vágólapra másolva!

Mivel a Google Play Zene és a YouTube Music is zenestreamelést kínál, ezért sokakban felmerült már a kérdés, hogy miért nem található minden funkció egy alkalmazásban? Nos, a jelek szerint a cég is ezen gondolkodhat, és a fejlesztői csapatok összeolvadásának kapcsán sokan azt sejtik, hogy egy

összevont zenei szolgáltatást tervezhet a cég.

A két csapat üzletfejlesztési részlege már tavaly egyesült, ami egyszerűbbé tette a kiadókkal és művészekkel való megállapodások kezelését. A YouTube Redre előfizető felhasználók pedig mindkét szolgáltatás prémium funkcióit elérhetik, így azok közt némi átjárás is van.

A két app szolgáltatás közül a Google Play Zene a népszerűbb, és régebbi Forrás: AFP/2013 Getty Images/Justin Sullivan

A Play Zene egy hagyományosabb szolgáltatás, amivel a felhasználók feltölthetik kedvenc dalaikat a felhőbe, előfizetésért cserébe pedig további 35 millió dalhoz, ezen felül egyedi podcastekhez férhetnek hozzá, amiket offline is hallgathatnak. A YouTube Music pedig a videómegosztón fellelhető dalokat gyűjti egybe,

így szélesebb a kínálata.

A Google szóvivője a csapatok összeolvadásának hírét megerősítette a The Verge-nek, és egyben sejtelmes mondatot is elejtett: „A zene rendkívül fontos a Google számára, ezért keressük azokat a megoldásokat, amelyekkel zenei szolgáltatásainkat együtt kínálhatnánk a lehető legjobb termékben a felhasználók, zenei partnerek és művészek számára. A felhasználók semmilyen változást nem tapasztalhatnak, arról idő előtt tájékoztatjuk őket."

Az alkalmazások összevonása érthető lépés lenne, mivel az átlagfelhasználók egyre kevesebb új appot töltenek le telefonjukra, és azok számát is szeretik minimalizálni. A zenei streaming szolgáltatások piacán pedig egyre kiélezettebb a verseny, így a Google egy kombinált appal lenne a legesélyesebb.

A két szolgáltatás közül a Google Play Zene a népszerűbb, így a logikus lépés az lenne, ha a YouTube Music olvadna be, márcsak azért is, mert a YouTube brand főleg a videós tartalmakról ismert.