Letiltották a bitcoinos fizetést a Steamen

Bitcoin, illusztráció
This May 1, 2014 photo taken in Washington, DC shows bitcoin medals. AFP PHOTO / Karen BLEIER
Vágólapra másolva!
Nem csak az árfolyam, de a tranzakciós díj is az egekbe szökött.
Vágólapra másolva!

A webshopok és webes szolgáltatások java egyelőre távol tartja magát a kriptopénzektől, rendkívül kevés engedte meg eddig a vásárlóknak a pénzhelyettesítő eszközzel való fizetést. Az egyik kivétel a Steam volt, a világ első számú digitális játékboltja tavaly április végén vezette be a bitcoinos fizetési lehetőséget. Elsősorban a fejlődő országokban élők jelentették az újítás fő célközönségét.

Forrás: AFP/Karen Bleier

A Valve szerda este váratlanul bejelentette, hogy azonnali hatállyal letiltotta a Steamben a fizetési lehetőséget. A tájékoztatás alapján a döntés a kriptopénz értékének brutális ingadozására, továbbá a fizetésekhez kapcsolódó tranzakciós díjak drámai emelkedésére vezethető vissza.

Hírünk írásakor egy BitCoin közel 15 ezer dollárt ért, három hónappal ezelőtt még olyan 4000 ezer dollár környékén volt az árfolyama.

(Frissítés: eredetileg 11 ezer dollárt írtunk a BitCoin aktuális értékéhez, de valójában már 15 ezer dollár környékén van az árfolyam.)

Ez jó hírnek tűnik az elfogadóhelyek számára, azonban egyetlen kisebb piaci pánik elég lehet ahhoz, hogy bedőljön az árfolyam, a Valve illetékesei egyszerűen túlságosan instabilnak tartják a kriptopénzt. Az árfolyam kilövésével ráadásul 20 centről 20 dollárra (!) emelkedett a tranzakciós díj, ami üzletileg elfogadhatatlan a Valve számára.

A Valve nem zárja ki, hogy idővel újból elérhetővé válhat a bitcoinos fizetés a Steamben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!