Mikor menjünk ki a mozifilm alatt a vécére?

Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál
Tokió, 2015. október 22. Egy férfi megy a 28. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon vetítésre kerülő alkotások plakátjai előtt egy tokiói aluljáróban 2015. október 22-én, a fesztivál nyitónapján. (MTI/EPA/Christopher Jue)
Vágólapra másolva!
Természetesen erre is kitaláltak már egy mobilalkalmazást.
Vágólapra másolva!

A legendás mondás szerint „There is an app for that", és milyen igaz. Az ÜberGizmo most egy potenciálisan sokakat érintő probléma megoldására kitalált alkalmazásra hívta fel a figyelmet, amellyel megtudhatjuk, hogy mikor érdemes kisurranni a mozifilmek vetítése közben, ha abszolút muszáj meglátogatnunk a mellékhelyiséget.

Forrás: MTI/EPA/Christopher Jue

A RunPee mobilalkalmazás Android és iOS rendszerre is elérhető. A javasolt vizelési időszakokat természetesen a sztori figyelembevételével rögzítik benne a hozzájárulók: megtekinthető a vécélátogatás javasolt időtartama, továbbá angolul elolvasható, hogy ezen időszak alatt mi is történik a filmben.

Fontos megemlíteni, hogy nem minden moziban látják szívesen a vetítés közben mobilozókat, hiszen zavaró a kijelző fénye, ráadásul a kalózkodás megelőzése érdekében itt-ott figyelik is a telefonozást. A vetítés előtt érdemes tájékozódni arról, hogy az adott mozi konkrétan tiltja-e a vetítés közbeni telefonozást, nehogy kellemetlen incidenssel végződjön a filmnézés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!