Videón a Toyota által szponzorált repülő autó prototípusa

cartivator skydrive repülő autó japán
Repülő autó helyett inkább személyszállító drón a Skydrive
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tűnik autónak, és sajnos a repülés sem az erőssége.
Vágólapra másolva!

Mindenkinek kell egy hobbi. Japán mérnökök egy csoportja már évek óta repülő miniautót tervez, a fejlesztéseket egészen májusig saját zsebből és adományokból finanszírozták. A Toyota látott némi fantáziát a projektben, így a múlt hónapban 40 millió jen (olyan 100 millió forint) anyagi forrást biztosított a fejlesztőknek.

Repülő autó helyett inkább személyszállító drónként jellemezhető a Skydrive Forrás: Cartivator

Jól jött a támogatás, hiszen a Skydrive projekten dolgozók ambiciózus célt tűztek ki maguk elé: szeretnék az autóval lebegve meggyújtani a 2020-as tokiói nyári játékok olimpiai lángját. A tervek szerint jövőre gyárthatják le a miniautó első sofőrrel vezethető prototípusát, jelenleg csak a vázrészét tesztelik. A múlt szombaton készült lenti videó tanúsága szerint (via Mashable) van még mit dolgozni az egyensúlyozásért felelős vezérlésen.

A repülő quadrocopternek is titulálható jármű 1,3 méter széles és 3 méter hosszú lesz, papíron a földfelszín felett 10 méterrel közlekedve akár 100 km/h végsebességre is képes lehet.

Pro tipp a fejlesztői csapatnak: a SkyDrive felhőtárhelyet azért nevezte át 2014-ben OneDrive-ra a Microsoft, mert a brit bíróság szerint sértette a British Sky Broadcasting Group (BskyB) bejegyzett védjegyét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!