A hibás aksik miatt kigyulladt a Samsung gyára

samsung note 7 okostelefon
Rangun, 2016. október 11. A Samsung vállalat Galaxy Note 7 okostelefonját reklámozó fal előtt megy el egy férfi egy buszpályaudvaron a mianmari Rangunban 2016. október 11-én. A dél-koreai Samsung Electronics ezen a napon felfüggesztette a Galaxy Note 7 okostelefon gyártását, miután az augusztusban piacra dobott, túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után a cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek. A gyártó a modell eladásának és a hibás készülékek cseréjének leállítására szólította fel globális partnereit, és azt ajánlotta vásárlóinak, hogy a biztonsági kockázatok miatt ne használják tovább ilyen típusú készüléküket. (MTI/EPA/Lynn Bo Bo)
Vágólapra másolva!
A Samsung egyik akkumulátorbeszállítójának gyárában tűz ütött ki, 19 kocsi és 110 tűzoltó ment a helyszínre megfékezni a lángokat.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a Samsung SDI észak-kínai, Tianjin városban található üzeme, tudósítottak helyi lapok.

A tűz azon a részlegen ütött ki, ahol az elektronikai hulladékokat tárolták, köztük a hibás akkumulátorokat is. Összesen 110 tűzoltó oltotta a lángokat, személyi sérülés és komolyabb kár nem történt.

A tűzoltók szóvivője szerint a tüzet a lítiumon-akkumulátorok okozták: a bennük lévő anyagok reakcióba léptek.

A Samsung SDI-nek öt üzeme van Kínában, de a tianjini létesítmény a legnagyobb ezek közül, mivel

itt gyártották a visszahívott Galaxy Note 7 mobilok akkumulátorait is.

A csúcsmobil fiaskója csúnya foltot hagyott a gyártó renoméján, ez az eset pedig ismét feleleveníti a botrányt. A telefon visszahívása miatt 5,3 milliárd dollárnyi bevételtől esett el a cég, bár az évet pozitívan zárta félvezetői miatt.

A dél-koreai gyártó hivatalos vizsgálata szerint az SDI és az Amperex Technologytól rendelt akkumulátorok okozták a Galaxy Note 7-ek túlhevülését, ezáltal a mobilok kigyulladását. Az SDI februárban bejelentette, hogy 131 millió dollárt fektet be további biztonsági intézkedésekbe.

Az eset nyomán a Samsung közölte, hogy nyolcpontos tesztelési folyamatot dolgozott ki, amit alkalmazni fog jövőbeni mobilok esetében. Az amerikai fogyasztóvédelem is sürgeti, hogy a jövőben egy egységes biztonsági szabvány születhessen az egyre komolyabb gondokat okozó lítiumion-akkumulátorok tesztelésére.