Nemet mondtak az oroszok a Microsoftnak

windows 10 anyám microsoft
Vágólapra másolva!
Oroszország elsőszámú internetes tanácsadója komolyan fontolgatja, hogy minden hivatali gépen lecserélteti a Windowst, és kötelezővé teszi a Linux használatát. Ezen felül keményebben adóztatná az amerikai tech cégeket, így az Apple-t és a Google-t is.
Vágólapra másolva!

Herman Klimenko, Oroszország internetes és technológiai tanácsadója komolyan fontolgatja, hogy minden hivatali gépről eltakarítják Windowst, és Linuxra váltanak. Putyin elsőszámú internetes szakembere a Bloombergnek adott interjújában beszélt terveiről.

Szerinte a Microsoft elérte azt a pontot, "ahonnan már nincs visszaút". Ezért kezdeményezni fogja Putyin elnök úrnál, hogy az orosz kormány megtiltsa a cég operációs rendszerének használatát több mint 22 ezer irodai számítógépen -

helyette egy államilag összerakott Linux-disztribúciót használnának.

Az "internet-cár" legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy torrentoldala van Forrás: RIA Novosti/Alexey Filippov

Az „internet-cár” múlt hónapban egy kezdeményezést is indított azért, hogy

keményebben adóztassa a Google és az Apple cégeket,

még további 18 százalékot kéne fizetniük az App Store, és Play Store online áruházak eladásaiból származó bevételek után. A javaslatot a kormánynak is el kell fogadnia előtte.

Oroszország ezzel az olyan orosz internetes szolgáltatásoknak próbálna előnyt adni, mint a Yandex és a Mail.ru, emellett a Microsoft adatgyűjtési módszereivel sem értenek egyet.

Míg az orosz kormány nagy változtatásokra készül, addig a Windows még mindig a legnépszerűbb operációs rendszer az oroszok állampolgárok számítógépén, a PC-k 93 százalékán fut.