Így futtathat androidos appokat Windowson

Android 5, Lollipop
Vágólapra másolva!
Aki androidos alkalmazást szeretne Windows operációs rendszeren futtatni, az nagy örömét leli majd az AMIDuOS-ban, hiszen a program pont ezt a vágyát teljesíti.
Vágólapra másolva!

Több próbálkozás volt már arra a múltban, hogy androidos programok futtathatók legyenek Windows operációs rendszer alatt. A fejlesztők több-kevesebb sikerrel ezt meg is oldották, ám a futtatást lehetővé tévő virtuális gépek konfigurálása bonyolult az átlagfelhasználók számára.

Az American Megatrends erre a célra készített egy könnyen kezelhető, ingyen letölthető programot AMIDuOS néven. Az alkalmazás a VirtualBox virtualizációs programcsomagjával készült, és már egy előre beállított felületet kínál a felhasználóknak.

A programot ablakban és teljes képernyős módban lehet futtatni. Pliusz funkcióként a windowsos mappák elérését és a rootolást lehet megemlíteni. Windows 7, Windows 8 és Windows 10 rendszereket támogat.

A telepítés egyszerű, a fenti videó segít ennek áttekintésében. Az AMIDuOS weboldalán először ki választanunk, hogy a Lollipop vagy a Jelly Bean rendszert kívánjuk installálni. Az EXE fájl letöltése után már kezdődhet is a telepítés, ami hardvertől függően pár percet vesz igénybe, majd ha a szoftver elkészült, az Asztalon és a Start menüben is megjelenik a program parancsikonja.

Az AMIDuOS nagyjából fél-egy perc alatt feláll, utána kvázi teljesértékű rendszerként használható. A fejlesztők igyekeztek maximumra tekerni az energiahatékonyságot: a szoftver támogatja a táblagépes nézetet és a virtuális, vagy éppen a hardveres gombokat.

A 3D-gyorsításnak köszönhetően

játékélményben is előremutatóbb a megoldás a korábbiaknál.

Applikációk letöltésére a Google Play Áruházon kívül az Amazon alkalmazásboltjában is van lehetőség.

Lehet választani, hogy PRO vagy LITE verziót szeretnénk Forrás: Origo

Az AMIDuOS 30 napig ingyenes használható, ha ezután is szeretnénk használni, egyszer díjat kell fizetni érte. 15 dollárba (4200 forint) kerül a PRO verzió, ami Lollipopra épül, és 10 dollárt (2800 forint) kell kicsengetni a LITE variánsért, ami a Jelly Beant veszi alapul.

A program tapasztalataink szerint jól végzi dolgát, bár hogy minden rendeltetésszerűen működjön, előtte engedélyezni kell a virtuális gépet BIOS-ban. Mivel rendszeresen érkeznek hozzá hibajavítások is, egy megbízható megoldás lehet annak, akinek valamilyen okból kifolyólag szüksége van a windowson futó androidos appokra.