Leállt a Twitter

twitter madár kék
Beépül a Twitter a Google-be
Vágólapra másolva!
Nem működött a Twitter, bejelentkezéskor műszaki hibára hivatkozott az oldal. A héten ez már a második alkalom, hogy gondok vannak a szolgáltatással.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint fél tíz körül leállt a Twitter, nem működött a szolgáltatás weboldala és a mobilalkalmazás sem. A felhasználókat bejelentkezéskor a „Műszaki hiba történt.” üzenet fogadta. A leállást világszerte tapasztalták.

Műszaki hiba miatt nem tudunk bejelentkezni Forrás: Origo

09:40 A Twitter mobilalkalmazással a fél tíz előtt megosztott tweeteket még láthatjuk, ha bejelentkezve maradtunk, ám új bejegyzést nem lehet írni, és a frissítés sem megy. Aki most jelentkezne be, az szintén hibaüzenetet kap.

Mobilon sem lehet tweetelni Forrás: Origo

Hétfőn körülbelül negyedórán keresztül nem volt elérhető a szolgáltatás, akkor szintén technikai gondokra hivatkoztak. Ugyan a kimaradás nem tartott sokáig, az utóbbi hónapokban már többször is megesett, hogy a Twitter nem működött megfelelően.

9:54 A Twitter hivatalos állapotjelző oldalára is kikerült a hiba. A frissítések között jól látszik, hogy idén ez már a harmadik leállás.

A cég saját support profilján válaszolt egy tweetben nyilvánosan, ám a felhasználók nem tudták azt megnézni, lévén még mindig nem működik nekik a Twitter.

Az üzenetet végül emailben küldték el a Guardian lapnak, miszerint a felhasználóknak problémájuk lehet a hozzáféréssel, de már dolgoznak a hibán.

A Facebookra kényszerültek

Mostanra már a magyar twitteresek is felfedezték a hibát, Facebookon próbálják kideríteni, mi történt a szolgáltatással.

Facebookon is egyre többen panaszkodnak Forrás: Origo

Most már nem csak bejelentkezéskor látható a hibaüzenet, a főoldal megtekintésekor is ez fogad minket. Az oldal már körülbelül egy órája nem működik.

11:20 Már majdnem két órája tart a kimaradás, a szerkesztőségben is minden változatlan. Nem tudunk bejelentkezni sem a webes felületen, és a mobilalkalmazással is a fél tíz előtt megosztott állapotokat látjuk.

Rég volt ilyen hosszú leállás

Legutóbb 2012-ben állt le ilyen hosszú időre a mikroblog, akkor egy bug miatt omlott össze teljesen a platform két órára. Azóta bár rendszerint küzd leállásokkal a Twitter, azok jellemzően fél óránál is hamarabb megoldódnak, és sokszor csak percekig tartanak.

Helyreállt a Twitter

11:39 Ismét működik a szolgáltatás a magyar twittereseknél: tudunk tweetelni weben és mobilon is, és látjuk a friss bejegyzéseket. A felhasználók első tweetje jellemzően az, hogy nem tudták kiírni Twitterre azt, hogy nincs Twitter.

12:40 Egy óra működés után akadozni kezdett a Twitter: pár perces leállást észleltek a magyar twitteresek, de hamar visszaállt a szolgáltatás.