Az okoskagylóval sosem felejti el a gyógyszert

okoskagyló fogamzásgátlás
Vágólapra másolva!
A fogamzásgátló-tablettát sokan elfelejtik bevenni, ami veszélyes lehet. Erre a problémára nyújt megoldást egy új kütyü.
Vágólapra másolva!

A fogamzásgátló-tabletta előnye, hogy 99 százalékos védelmet nyújt a nem kívánt terhességekkel szemben, de csak abban az esetben, ha sosem felejtik el bevenni.

Csakhogy vannak, akiknek kimegy a fejéből a dolog.

Erre a problémára kínál megoldást az Oviary nevű, okosított műanyag kagylóhéj. A készülék arra szolgál, hogy tárolja a fogamzásgátló-tabletták levelét.

Ha a felhasználó beveszi a napi adagot, az Oviary tetején megjelenik egy zöld pötty, jelezve, hogy a tablettát megfelelő időben vették ki a gépből. Amennyibe viszont elfelejtődik a gyógyszer, a készülék szöveges üzenetek formájában küld riasztásokat, és piros fénnyel jelzi a hiányszó adagot.

Nem csak egy emlékeztető

Okostelefonos emlékeztető alkalmazásból sok van, azok viszont csak jelezni tudnak a felhasználónak, és azt már nem mondják meg, hogy bevette-e a tablettát vagy sem. Ugyan az Oviary sem képes megállapítani, hogy valóban lenyelték-e a gyógyszert, azt azonban

érzékeli és jelzi, ha kinyitották a kagylóhéjat.

Ha valaki a telefonos üzenetekre sem reagál, később tippeket kap a géptől, hogy tudja, mikor és hogyan érdemes bevennie a következő tablettát ahhoz, hogy minél biztosabb védelem alatt álljon.

Az Oviary a Kickstarteren keres támogatókat, a készülék előrendelői ára 79 dollár (22 ezer forint).