Közeledik az új Nintendo

super mario karakter 30
TO GO WITH STORY Japan-Lifestyle-entertainment-game-company-Nintendo-GameBoy by Miwa SUZUKI This picture taken on April 17, 2014 shows customers check used videogame consoles and softwares at a videogame shop in Tokyo, while a large figure of Nintendo's character Super Mario stands. Nintendo's trailblazing Game Boy marks its 25th anniversary Monday with the portable device's legacy living on in cutting-edge smartphone games and among legions of nostalgic fans. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Már nem kell túl sokat várni a következő Nintendo játékgép megjelenéséig, jövőre már a karácsonyfa alatt lehet a konzol.
Vágólapra másolva!

Elkezdte kiküldeni a fejlesztői verziókat legújabb játékkonzoljából a Nintendo. A cég következő gépe jelenleg az "NX" kódnéven fut, és már régóta szivárogtak róla különféle információk, ez azonban az első alkalom, hogy külsős csapatoknak küldtek a készülékből.

Az, hogy a fejlesztői csomagokat kiküldték, azt jelenti, hogy már több stúdió megkezdheti az NX-re való játékfejlesztést, így

valószínűleg már nem kell sokat várni a gép leleplezésével.

Az elemzők jövőre várják az eszközt, ami a jelenleg rendkívül gyengén teljesítő Nintendo Wii U utódja lesz.

A konzol hardveres felépítéséről egyelőre nem tudni biztosat, a jelenlegi információk alapján azonban az eszköz egyszerre lesz erősebb asztali játékgép és hordozható kézikonzol.

Az NX lehet ezzel az első gép, melyet a Nintendo új elnöke, Kimisima Tacumi mutathat be, miután az előző elnök, Ivata Szaturo júliusban elhunyt.