Vágólapra másolva!
A Google is támogatását fejezte ki a meleg büszkeség mellett, a keresőcég felületei megkapták a Pride-hoz illő szivárványszínű verziókat.
Vágólapra másolva!

Kreatív módon fejezte ki támogatását az egyneműek házasságával, illetve a Pride-dal szemben a Google. A keresőcég számos felületében rejtett el apró funkciókat, melyek szivárványszínűvé változtatják az oldal felületét.

A Gmail például egyedi Pride téma beállítását teszi lehetővé,

a Google Naptár pedig egy szivárványzászlót jelenít meg mobilon egy eseménynél, ha az a meleg büszkeséggel kapcsolatos kulcsszavak (pl.: Gay Pride, Euro Pride, Lesbian march) egyikét rendeljük az alkalomhoz.

Átszíneződik továbbá a Google Drive is, amennyiben a #andproud kulcsszót beírjuk keresőjébe.

Forrás: Google

Szivárványszínűre festhetjük táblázatainkat is: ha a legfelső sor celláiba egymás mellé beírjuk a P,R,I,D és E betűket, a dokumentum automatikusan a Pride-hoz öltözik.

A Google táblázat a PRIDE szó cellánkénti begépelésétől színeződik át. Forrás: Origo

A meleg büszkeséget ünneplik továbbá a Google Hangouts csevegőrendszer kis figurái is, a „Happy Pride" kulcsszavak beírása után az alábbi gif bukkan fel:

Forrás: Origo

A listából persze nem maradhat ki maga a Google kereső sem, amennyiben a „marriage equality", azaz „házassági egyenlőség" kulcsszavakat beírjuk, a találatok listáját a Pride szellemében egymás kezét fogó, szivárványszínű emberek dekorálják ki.

A kereső is szivárványba öltözik. Forrás: Origo

A Facebook és a YouTube is szivárványba borult

A pénteki bejelentést követően a Facebook új funckióval üdvözölte az immáron Amerika-szerte legális melegházasságot: a közösségi oldal lehetőséget biztosít, hogy profilképünket is szivárványba „öltöztessük" így kifejezve támogatásunkat a meleg közösség irányába, a funkcióval számos híresség, köztük Leonardo DiCaprio is élt.

A Facebookot nem sokkal később a YouTube követte: a logó elszínezésén kívül a fenti videóval tisztelegtek az azonos neműek szerelme előtt.