Vágólapra másolva!
Visszatért a Twitterhez a mikroblog-szájt egykori alapítója, aki elmondása szerint azon fog dolgozni, hogy a mindennapi felhasználók számára is vonzóvá tegye az oldalt. A Twitterre regisztrált mintegy 200 millió felhasználó közül ugyanis jelenleg csak egy mintegy húszezer fős "kemény mag" írja a tartalmak jelentős részét.
Vágólapra másolva!

A Twitterhez két év után visszatért Jack Dorsey egy sajtótájékoztatón nyilatkozott a mikroblogoldallal kapcsolatos terveiről. Elsősorban azt szeretné, ha a Twitter még jobban be tudna épülni a mindennapi kommunikációba. "Bár nagy figyelem irányul ránk a mainstream média részéről, de az még mindig kihívást jelent számunkra, hogy igazán relevánsnak is tekintsenek bennünket" - mondta. Dorsey elsősorban azokra a potenciális felhasználókra szeretne koncentrálni, akik nem igazán tudják, mire is való a Twitter, és csak a fogyasztói piac újabb megnyilvánulását látják benne.

Elhatározását nagyrészt az indokolta, hogy az oldal mintegy 200 millió regisztrált felhasználója közül csak kevesen igazán aktívak, többségük csak "hallgat", esetleg mások beírásait osztja meg saját ismerőseivel. A felmérések szerint csupán húszezer felhasználóból álló "elit" közösség írja a twitteres csevegések csaknem 50 százalékát - derül ki abból a kutatásból, amely 10 hónap több mint 260 millió csiripelését vizsgálta.

A feladat megvalósítása közben nem áll majd szándékában feladni másik munkáját sem. A Square nevű mobilfizetési rendszer kidolgozásával foglalkozó startupot 2008-ban alapította, amikor ideiglenes eltávolodott a Twittertől. Állítása szerint nagyon szigorú napirend szerint él, így be tudja úgy osztani az idejét, hogy ne kelljen felállnia az igazgatói székből.