Wifi internetet kínál a Volánbusz

Vágólapra másolva!
A Vodafone-nal együttműködve a Volánbusz harmincnégy távolsági járatán tette elérhetővé az internetet. Az utasok a buszokban működő wifihálózatra kapcsolódva ingyen böngészhetnek mobilneten keresztül. Egyelőre csak a buszok oldalán lévő matrica jelzi a wifis járműveket, de hamarosan a menetrendben is látható lesz, hogy az adott időben érkező buszon lehet-e internetezni.
Vágólapra másolva!

A Volánbusz honlapján megtekinthető az a 34 járat - melyek többek közt a Budapestről Bécsbe, Kecskemétre, Békéscsabára, Sopronba és Zalaegerszegre közlekednek. A járatokon összesen 80 buszon érhető el a wifis internet, melyeket a jármű oldalán elhelyezett matrica jelöl.

Bár a Volánbusz igyekszik úgy kialakítani a szolgáltatást, hogy egy-egy vonalcsoporton közlekedő valamennyi buszon elérhető legyen a wifi internet, de időnként előfordulhat, hogy olyan jármű gördül a megállóba, amelyen nem elérhető a szolgáltatás. A cég a jövőben a menetrendekben is jelezni fogja, hogy az adott időben induló autóbusz utasai tudnak-e internetezni.

Mivel a buszokban lévő wifihálózatok mobilinterneten keresztül kapcsolódnak a világhálóhoz, a jármű haladásától, a lefedettségtől és a földrajzi viszonyok függvényében az elérés akadozhat, lelassulhat - hívja fel az utazók figyelmét a Volánbusz honlapján.