Soha többet nem kell boltban vásárolni bazsalikomot

Vágólapra másolva!
Ezzel a trükkel soha többet nem kell boltban vásárolt bazsalikomot használni. Hiszen a friss alapanyagoknál nincs jobb, főleg, ha organikusan termesztett.
Vágólapra másolva!

A bazsalikom egy multifunkcionális növény - nemcsak ételeinket ízesíthetjük vele, de gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt remek gyógynövény is. Általában ételeinkbe csak pár levél szükséges, a boltban vásárolt tövek pedig haza kerülve nem bizonyulnak hosszú életűnek. Most azonban segítünk, hogyan tudja otthon is nevelni ezt a növényt.

Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock

A TikTokon egy Creative_explained nevű felhasználó más háztartási trükköket is megoszt követőtáborával, azonban a bazsalikom szaporításáról és életben tartásáról is remek tippjei vannak.

A videóban elmondja, hogy a boltban vásárolt cserepes bazsalikomot egyszerűen több tőre lehet osztani. Óvatosan szedjük ki a cserépből, válasszuk szét a töveket, és szeparáljuk el őket más cserepekbe. A megfelelő minőségű földbe elültetve rövid időn belül a kis tövek elérik a megvásárolt növény méretét, így soha többet nem kell boltból vásárolt fonnyadt levelekkel foglalkoznunk. 

 

Forrás: Mirror