Így készül a tökéletes tejmentes puding

tejmentes puding
Vágólapra másolva!
A puding az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, így jó megoldás, ha hirtelen tör ránk az édesség utáni vágy, vagy váratlan vendégek állítanak be. Ha tejmentesen szeretnénk elkészíteni, egy szuper hozzávalóval garantáltan finom lesz a végeredmény – állítja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Ez a hozzávaló pedig nem más, mint a totu, egy tojásfehérjéből készülő, a tehéntúróra megszólalásig hasonlító alapanyag. Bioáruházakban kapható, de otthon is elkészíthetjük, ha allergiásak vagyunk a tejre, tejtermékekre, diétázunk vagy éppen paleo étrendet követünk.

Ez a hamis „túrókrém" használható süteményekbe, készülhet belőle szendvicskrém, de pohárkrém is.

Ha pedig egy kis vízzel simára keverjük, krémessé válik, és tejföl helyett is szuper lesz – sőt puding készítéséhez is felhasználhatjuk.

Tejmentes puding

Hozzávalók:

  • csomag pudingpor
  • 4 dl totu
  • 3-4 dkg cukor vagy eritrit

Elkészítése:

  1. 3 dl folyékony állagú totut a cukorral vagy az édesítővel felforralunk.
  2. A tetszőleges ízű pudingport 1 dl totuval simára keverjük, majd a forrásban lévő folyadékot lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Csomómentesre keverjük, és visszatesszük a tűzhelyre.
  3. Gyorsan fog sűrűsödni, ezért alaposan és gyorsan kell kevergetni, amíg újra el nem kezd rotyogni.
  4. Ekkor hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk a forró pudingot. Ha kihűlt, már fogyasztható is! (Akár a formából kiborítva is.)
    A puding az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, így jó megoldás, ha hirtelen tör ránk az édesség utáni vágy, vagy váratlan vendégek állítanak be. Mindmegette.hu